Η «κεφαλα του Σβορωνου» και μια επετειος που ευτυχως ηρθε και περασε η τον Χρυσοχοιδη ειναι που χρειαζομαστε!!!

Της Έκδοσης

«Παράδοξο ή όχι, τον θεμελιώδη πολιτικό χαρακτήρα του Πολυτεχνείου τον θυμούνται πρωτίστως, με βαθιά ενόχληση, οι κατεξοχήν αντίπαλοί του, όσοι παρέλαβαν από τους χουνταίους τη σκυτάλη της ύβρεως εναντίον του. Αυτοί πρωταγωνιστούν, δεκαετίες τώρα, στη συστηματική εκστρατεία κατασυκοφάντησής του. Αυτοί έσπευσαν πρώτοι να χλευάσουν την επέτειο σαν πανηγυράκι σουβλατζήδων, ώστε αναδρομικά να μειώσουν μέχρι μηδενισμού και τη σημασία της 17ης Νοέμβρη του 1973. Αυτοί χλευάζουν την «κεφάλα του Σβορώνου». Αυτοί αρνούνται ότι σκοτώθηκαν άνθρωποι εκείνες τις μέρες: «Μύθος οι νεκροί του Πολυτεχνείου». Αυτοί διακινούν την κακοήθη φήμη ότι η εξέγερση «στήθηκε από Αμερικανούς πράκτορες». Αυτοί εμπορεύονται πολιτικά τον κατάπτυστο ισχυρισμό ότι για τον διαμελισμό της Κύπρου δεν φταίνε άλλοι από τους ελεύθερους εγκλωβισμένους του Πολυτεχνείου.
 
Τα τελευταία χρόνια, ωστόσο, είναι ολοφάνερη μια «ποιοτική διαφορά». Οι αρνητές του Πολυτεχνείου δεν πλασάρουν πια τη χολή τους αποκλειστικά από περιθωριακά ημίμαυρα κανάλια και από λαθρόβια κιτρινιάρικα έντυπα. Ορισμένοι από αυτούς έχουν αναρριχηθεί πλέον (τοκίζοντας πολιτικά και τη χλεύη τους κατά του Πολυτεχνείου) σε υψηλά αξιώματα. Μετατοπίστηκαν σταδιακά από την ακροδεξιά περιοχή του ιδεολογικού φάσματος (οπότε και υφυπούργευσαν ως στελέχη του ΛΑΟΣ) στη Δεξιά, και μάλιστα σε μια Δεξιά που πολύ θα ήθελε να πιστέψουν κι άλλοι –εκτός από τους υμνητές της στα Μέσα– ότι τυγχάνει Κεντροδεξιά. Κι έγιναν υπουργοί. Και κομματικοί αντιπρόεδροι. Και μάλιστα ενός κόμματος του οποίου ηγείται ο κατά δήλωσή του νεαρότερος αντιστασιακός παγκοσμίως, αφού ήταν «πολιτικός κρατούμενος της χούντας σε ηλικία έξι μηνών». Και ο οποίος τώρα, διά του υπουργού Δημοσίας Τάξεως και Ασφαλείας, διατάζει τα ΜΑΤ να εισβάλουν στα πανεπιστήμια, με ποικίλες προφάσεις…»

Παντελής Μπουκάλας, «Ο Ησίοδος και το Πολυτεχνείο», Καθημερινή 17/11/2019

 


Ο πολιτικός χαρακτήρας του Πολυτεχνείου σαφώς παραμένει. Κι ας τον θυμούνται κατ’ εξοχήν οι πολιτικοί ιδεολογικώς αντίπαλοί του. Οι της τάξεως και της κανονικότητας. Αυτοί που φροντίζουν να σηματοδοτούν την επέτειο της υπερήφανης για το γένος ημέρας με τον φόβο και τη μείζονα προσοχή μήπως διασαλευθεί η κεκανονισμένη ηρεμία. ΑΠΟΔΙΔΟΝΤΑΣ ΕΥΣΗΜΑ  για την περιφρούρηση από την αστυνομία που συντέλεσε σε όλες τις μεγάλες πόλεις να κοιμηθούμε ήσυχα, ΑΦΟΥ ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΤΑ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΙΑΥΛΟΥΣ, ΟΧΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΤΟΥ, αλλά το πώς Ο ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ ΕΞΟΥΔΕΤΕΡΩΣΕ ΤΟΥΣ «ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ» ΤΗΣ ΤΑΡΑΤΣΑΣ που διέκρινε το της αστυνομίας drone.
 
Το δεύτερο πολύ σαφές μήνυμα ότι ο εχθρός πλήρως καταπολεμήθηκε, αφού τα χρήματά μας στις τράπεζες πλήρως διαφυλάχτηκαν με το ΕΓΚΑΙΡΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΑΤΜ, στον μεγαλύτερο αριθμό των οποίων  η πρόσβαση ήταν ΑΔΥΝΑΤΗ, αφού εντάχθηκαν στον φυσικό  χώρο προφύλαξης των τραπεζών με τα συρόμενα αλουμίνια.
 
Η πολιτεία και η δημοκρατία «νίκησε» έτσι συνολικά, ως τάξη και κανονικότητα, αφού για το Πολυτεχνείο ό,τι έμεινε στον νου των νεότερων ήταν ότι αυτό που συνέβη προχθές  ο εορτασμός της μνήμης ενός επίφοβου γεγονότος ήταν που ευτυχώς η επέτειός του ήρθε και πέρασε…
 
 
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.