Εθελοντικη αιμοδοσια διοργανωνει η ΝΥ Αιμοδοσιας του Νοσοκομειου Κομοτηνης

Την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου στην Κεντρική Πλατεία

Η Νοσοκομειακή Υπηρεσία Αιμοδοσίας του Σισμανογλείου Νοσοκομείου Κομοτηνής προγραμματίζει εθελοντική αιμοδοσία την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2019, στην Κεντρική Πλατεία Κομοτηνής με την κινητή μονάδα αιμοληψιών, συνεχίζοντας την προσπάθεια προσέλκυσης νέων εθελοντών αιμοδοτών, έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η αυτάρκεια και η κάλυψη των αναγκών αίματος και μέσα στην φθινοπωρινή περίοδο.
 
Όπως εξηγεί σε σχετική ανακοίνωση η Υπηρεσία «η φιλοσοφία μας είναι ότι η αιμοδοσία είναι μια πολύτιμη προσφορά που οφείλει να μπει στην κουλτούρα μας, ως μία αυτονόητη πράξη με κίνητρο τον αλτρουισμό και την αλληλεγγύη. Σκοπός μας είναι, να καθιερωθεί η εθελοντική αιμοδοσία ως μία «συστηματική συνήθεια» ενταγμένη στον καθημερινό τρόπο ζωής. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο, επιλέγουμε αποκεντρωμένες δράσεις εθελοντικής αιμοδοσίας, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, προσελκύοντας νέους αιμοδότες στη δική τους γεωγραφική περιοχή, σε χώρους εύκολα προσβάσιμους, μακριά από το νοσοκομειακό περιβάλλον και τους αρνητικούς συνειρμούς που αυτό δημιουργεί».
 
Γι’ αυτόν τον λόγο η ΝΥ Αιμοδοσίας επέλεξε, έναν εξαιρετικό χώρο που παρέχει ευκολία πρόσβασης σε πολλούς κατοίκους της Κομοτηνής και τους καλεί να δώσουν λίγο από το αίμα τους και λίγο από το χρόνο τους, να μοιραστούν στην ουσία τη ζωή που κυλάει στις φλέβες τους.

Η Εθελοντική Αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2019, στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής από τις 9:00 π.μ. έως 13:00 μ.μ
 
Για να δώσεις αίμα χρειάζεται:

  • Να είσαι 18-65 ετών
  • Να έχεις πάρει ένα ελαφρύ γεύμα πριν την αιμοδοσία
  • Να έχεις κοιμηθεί τουλάχιστον 6 ώρες
  • Να αναφέρεις τυχόν ασθένειες και φάρμακα που λαμβάνεις στο γιατρό της αιμοδοσίας
  • Εάν έχεις κάνει τατουάζ να έχουν παρέλθει 4 μήνες

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.