Αναζητωντας τον «Κλεφτη των Αστεριων» στο ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνης

Μια παιδική παράσταση με πολλαπλούς συμβολισμούς ανεβάζει φέτος η παιδική σκηνή του θεάτρου

Ελπίζει να προχωρήσει ένα βήμα παρακάτω το έργο του θεάτρου ο νέος πρόεδρος Γιάννης Κυριαζής, που αναμένεται να αναλάβει το επόμενο διάστημα
 
Ένα έργο για την ομορφιά που κρύβει ο κόσμος μας, και πως οι άνθρωποι πρέπει να ενεργοποιηθούν για να μην την χάσουν, ανεβάζει φέτος η παιδική σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής, για τα σχολεία της περιοχής μας.
 
Πρόκειται για την παιδική παράσταση « Ο κλέφτης των Αστεριών», που παρουσιάζεται καθημερινά από την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου για σχολεία έως και την Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου, ενώ θα δοθούν δύο απογευματινές παραστάσεις για το ευρύ κοινό, το Σάββατο 16 και το Σάββατο 30 Νοεμβρίου στις 7 το απόγευμα.
 
Για την παράσταση μίλησαν οι συντελεστές του έργου την Δευτέρα 11 Νοεμβρίου, παρουσία του νέου προέδρου του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κομοτηνής, κ. Γιάννη Κυριαζή που θα αναλάβει τα καθήκοντά του αφού ολοκληρωθούν οι διαδικασίες εκλογής του σε επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.
 
Πιο συγκεκριμένα τον λόγο έλαβαν η απερχόμενη πρόεδρος κ. Σοφία Μενεσελίδου, η σκηνοθέτιδα της παράστασης κ. Μυρσίνη Λαντζουράκη αλλά και ηθοποιοί που συμμετέχουν.
 

Μεγάλη η αποδοχή του κοινού

 
Μια από τις τελευταίες της εμφανίσεις ως εκπρόσωπος της διοίκησης του ΔΗΠΕΘΕ, έχοντας στο πλευρό της τον κ. Κυριαζή, έκανε η κ. Μενεσελίδου, που εξέφρασε τη βεβαιότητα πως θα υπάρξει μια κοινή σύμπλευση όσο αφορά την κατεύθυνση των θεατρικών παραγωγών του ΔΗΠΕΘΕ, ιδιαίτερα όσο αφορά τη στήριξη των ντόπιων δυνάμεων κατά κύριο λόγο του Δήμου, αλλά και της ευρύτερης περιοχής.
 
Η παιδική σκηνή θα διαρκέσει μέχρι και τις 10 Δεκεμβρίου, και από αυτή θα περάσουν σχεδόν όλα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας από την αίθουσα του ΔΗΠΕΘΕ, με την απερχόμενη πρόεδρο να εκφράζει τη βεβαιότητα πως ο προσανατολισμός που δόθηκε τα τελευταία 5 χρόνια από τη διοίκηση έχει δικαιωθεί με κάθε τρόπο από τη στήριξη του κόσμου, αλλά και την πεποίθηση πως τα επόμενα χρόνια θα συνεχιστεί και θα επαυξηθεί.
 
«Κάθε καινούρια διοίκηση έχει να προσθέσει καινούρια στοιχεία, που ελπίζουμε πως θα γίνουν αποδεκτά από τον κόσμο που τόσο πολύ και τόσο ενεργά μας έχει στηρίξει όλα αυτά τα χρόνια» κατέληξε.

 

Προτεραιότητα η συνέχιση της προσπάθειας

 
Από την πλευρά του ο κ. Κυριαζής, που είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει την παράσταση η οποία πραγματικά τον εντυπωσίασε, συνεχάρη τους συντελεστές της, μιας και πρόκειται για μια πολύ καλή επιλογή, και επίκαιρη σχετικά με τα θέματα του περιβάλλοντος.
 
Ο ίδιος ευχαρίστησε τον Δήμαρχο κ. Γιάννη Γκαράνη για την τιμητική του πρόταση να είναι διάδοχος της κ. Μενεσελίδου, συνεχίζοντας την πορεία του θεάτρου που από το 1985 έχει δώσει το στίγμα του στην πόλη της Κομοτηνής, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια στη θητεία της απερχόμενης προέδρου.
 
Σε αυτή το θέατρο αγκάλιασε το ντόπιο πολιτιστικό δυναμικό έχοντας το σαν προτεραιότητα και παράγοντας σπουδαίο πολιτιστικό έργο.
 
Αυτή την περίοδο βρίσκεται σε φάση ενημέρωσης, σημειώνοντας πως στόχος τους είναι να πάνε ακόμα ένα βήμα παρακάτω σε αυτό τον σπουδαίο θεσμό του ΔΗΠΕΘΕ που έχουμε στην πόλη μας, το μοναδικό της Θράκης, ενώ προσβλέπει και στην στήριξη της κ. Μενεσελίδου σε αυτή την προσπάθεια
 

Ένα έργο με περιβαλλοντικούς συμβολισμούς

 
Το παιδικό κοινό της πόλης στην παιδική παραγωγή  του ΔΗΠΕΘΕ καλωσόρισε η κ. Μυρσίνη Λαντζουράκη, χαρακτηρίζοντας τιμή του, για άλλη μια φορά, να συνεργάζεται για ακόμα μια φορά με το θέατρο, σε ένα δύσκολο εγχείρημα γιατί θεωρεί ότι το παιδικό θέατρο είναι πιο δύσκολο από ένα θέατρο για ενήλικες, γιατί τα παιδιά είναι πολύ απαιτητικά ως προς την πρόσληψη αυτού που θα τους παρουσιάσουν.
 
«Παρακολουθώντας τις πρώτες παραστάσεις με τα σχολεία εδώ στο ΔΗΠΕΘΕ θεωρώ πως πετύχαμε τους στόχους μας, και ευχόμαστε το ίδιο καλά να πάνε και οι υπόλοιπες παραστάσεις» ανέφερε, τονίζοντας πως η επιλογή του έργου έγινε για ένα πολύ συγκεκριμένο λόγο, γιατί τελευταία είναι στην επικαιρότητα το περιβάλλον και η καταστροφή που κάνει ο άνθρωπος, με όλη αυτή την κρίση σε σχέση με το περιβάλλον, με την οικολογία σήμερα, να απεικονίζεται πάρα πολύ καλά στο κείμενο της Ζωής Βαλάση, παρόλο που το έχει γράψει το 1997.
 
«Είναι μια πολύ όμορφη και καίρια ιστορία, ένας μάγος κλέβει τα αστέρια και την ομορφιά της Γης, και πρέπει όλοι μαζί οι άνθρωποι να δώσουν μαζί μάχη, φεύγοντας ο καθένας από τη βολή του και τον καναπέ του για να γλιτώσουν την φύση, την ομορφιά του κόσμου μας» ανέφερε.
 
Είπε επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους συνεργάτες της, γιατί η παράσταση αυτή ανέβηκε σε πάρα πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, κάτι που πέτυχαν με πολύ καλή συνεργασία και συνεννόηση, έχοντας συνεργαστεί και στο παρελθόν, με το αποτέλεσμα να το επιβεβαιώνει.
 

Ικανοποίηση από τους συντελεστές για το αποτέλεσμα

 
Ένα μικρό μαγισσάκι, μια γιαγιά και μια μάγισσα υποδύεται η κ. Αθανασία Πουπουζή, που για πρώτη φορά συμμετέχει σε παιδική παράσταση.
 
Στον ένα μήνα που έκαναν τις πρόβες, πέρασαν πάρα πολύ ώρα, σημείωσε, και η παρουσία των παιδιών στο κοινό, τους δίνει μια άλλη ενέργεια, μαζί με το έργο, το οποίο είναι πραγματικά υπέροχο.
 
Την χαρά του να συμμετέχει ξανά μετά από πολλά χρόνια σε μια παράσταση του ΔΗΠΕΘΕ εξέφρασε ο κ. Δημήτρης Πάσσος, που ξεκίνησε σε αυτό τη δεκαετία του ’90, έχοντας κάνει αρκετές παραστάσεις μαζί με την κ. Λαντζουράκη.
 
Ο ίδιος υποδύεται τον μάγο Τζιχάρ στο έργο, έναν ασυνείδητο εγωιστή που καταστρέφει τα πάντα για δικό του όφελος, και στο τέλος μένει μόνος του, μιας και τον αφήνουν όλοι, ακόμη και οι ίδιοι οι μαθητές.
 
Τα παιδιά περνούν καλά, και οι ίδιοι μαζί με αυτά, και ελπίζουν πως έτσι θα συνεχίσουν καθ’ όλη τη διάρκεια των παραστάσεων.
 
Συντελεστές:
Σκηνοθεσία: Μυρσίνη Λαντζουράκη.
Μουσική: Μαρίνος Τόκας.
Σκηνικά-Κοστούμια: Ιωάννης Ν. Καραγκιουλμέζης.
Φωτισμοί: Γιάννης Τζατζανάς
Ηχοληψία: Ελένη Αποστολίδου
Παίζουν οι ηθοποιοί: Βασίλης Λειβαδίτης, Ρίτα Μοσχίδου, Βούλα Παναγιωτίδου, Δημήτρης Πάσσος, Αθανασία Πουπουζή
 
Η τιμή του εισιτηρίου είναι 10 ευρώ το κανονικό και 5 ευρώ το μειωμένο (παιδικό, ανέργων)
 
Για κρατήσεις θέσεων  επικοινωνείτε στα τηλέφωνα του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής: 25310-37770 και 25310-27484
 
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.