Εκπαιδευει και εκπαιδευεται με το προγραμμα «Let’s STEM together» το 11ο Δημοτικο Σχολειο Κομοτηνης

Θα υλοποιήσει μέσω του ERASMUS+ εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τη ρομποτική για άλλα 3 σχολεία, διδασκόμενο από αυτά στα άλλα πεδία STEM

Στο 11ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής τα δύο προηγούμενα σχολικά έτη  εφαρμόστηκε εκπαιδευτικό πρόγραμμα ρομποτικής με επιτυχημένη συμμετοχή σε περιφερειακούς και πανελλήνιους αγώνες.
 
Τον Φεβρουάριο το σχολείο, μετά από αίτησή του, επιλέχθηκε ως εταίρος σε Ευρωπαϊκό πρόγραμμα ERASMUS+ με θέμα «Let’s STEM together». Στα πλαίσια του προγράμματος κάθε επιλεγμένο σχολείο θα οργανώσει ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τους άλλους εταίρους, προκειμένου να τους εκπαιδεύσει για το θέμα και την επιλεγμένη μεθοδολογία.
 
Στο πρόγραμμα συμμετέχουν εκπαιδευτικοί και μαθητές. Οι εκπαιδευτικοί θα εκπαιδευτούν στα τέσσερα πεδία STEM (Science – Technology – Engineering- Mathematics) και θα διερευνήσουν τις σχέσεις μεταξύ της εκπαίδευσης κωδικοποίησης και μαθηματικών και του ρόλου που μπορούν να έχουν τα εργαλεία ΤΠΕ στη μελέτη φυσικών επιστημών. Οι συμμετέχοντες μαθητές θα είναι ηλικίας 6-12 ετών και, όχι μόνο θα επωφεληθούν από τον πειραματισμό των νέων μεθοδολογιών, αλλά θα έχουν, επίσης, την ευκαιρία συνεργασίας με συνομηλίκους άλλων χωρών για τη διεξαγωγή δραστηριοτήτων STEM, χρησιμοποιώντας την  αγγλική γλώσσα.
 
Στην διάρκεια του προγράμματος  κάθε εταίρος θα επιλέξει μια γυναίκα επιστήμονα της χώρας του που έφτασε στην αριστεία σε ένα από τα πεδία STEM και οι μαθητές θα πραγματοποιήσουν μια ερευνητική εργασία γι’ αυτήν. Τα αποτελέσματα θα χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία ενός ηλεκτρονικού βιβλίου (e-book) που θα διανεμηθεί και θα διατεθεί δωρεάν μαζί με τα σχέδια μαθημάτων.
 
Αυτό θα βοηθήσει στην καταπολέμηση των στερεοτύπων με βάση το φύλο και θα προτείνει θετικά πρότυπα για να καταστήσουν τις επιστήμες STEM πιο δημοφιλείς μεταξύ των κοριτσιών. Τα υλικά θα δημιουργηθούν εν μέρει στα αγγλικά.
 
Στο πρόγραμμα θα συμμετέχουν τέσσερα σχολεία:
1. DD Santorso Fano από Ιταλία,
2. 11ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής από Ελλάδα,
3. Partnership Trust από το Ηνωμένο Βασίλειο και
4. Ráckevei Árpád Fejedelem Általános Iskola από την Ουγγαρία
 
Κάθε εταίρος θα είναι υπεύθυνος για την εμβάθυνση ενός από τα πεδία που εμπίπτουν στο ακρωνύμιο STEM (Επιστήμη, Τεχνολογία, Μηχανική, Μαθηματικά)
S for Science: φυσικές επιστήμες στην προσέγγιση STEM Ιταλία
T for Technology: διαδραστικοί πίνακες και 3D εκτυπωτές στην προσέγγιση STEM Ην Βασίλειο
E for Engineering: ρομποτική στην προσέγγιση STEM Ελλάδα
M for Math: η σφαίρα Lenart στην προσέγγιση STEM Ουγγαρία
 
Στα πλαίσια αυτού του προγράμματος, 4 εκπαιδευτικοί του σχολείου θα συμμετέχουν στην 1η συνάντηση  με τους υπόλοιπους εταίρους του προγράμματος στο συντονιστικό σχολείο της Ιταλίας από τη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου έως και την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου. Οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί είναι οι: Ζουζάκογλου Χ., Μενεσελίδου Ι., Μίγγου Χ., Στανίτσας Θ..

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.