Κομοτηνη: Καταθεση στεφανων για την επετειο της 28ης Οκτωβριου

Μαθητιώσα νεολαία και φορείς του τόπου απέτισαν φόρο τιμής στο παλιό ηρώο της Κομοτηνής

Στο παλιό Ηρώο της πόλης που βρίσκεται στο Πάρκο της Περιφέρειας πραγματοποιήθηκε φέτος η καθιερωμένη κατάθεση στεφάνων για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Μαθητειώσα νεολαία, φορείς και εκπρόσωποι της πολιτικής και θρησκευτικής ηγεσίας του τόπου, καθώς και των σωμάτων ασφαλείας βρέθηκαν στον χώρο, αποτίοντας φόρο τιμής στους πεσόντες της μάχης ενάντια στον ναζισμό και τον φασισμό.
 

Σημαιοφόροι και παραστάτες των σχολείων της Κομοτηνής κρατώντας ψηλά τις γαλανόλευκες παρατάχθηκαν εκατέρωθεν του μνημείου, με τον Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής να πραγματοποιεί την επιμνημόσυνη δέηση, για να ακολουθήσει η κατάθεση στεφάνων. Σύσσωμοι οι παρευρισκόμενοι έγειραν προς τα κάτω το κεφάλι μπροστά σε όσους θυσίασαν τη ζωή τους για την ελευθερία της πατρίδας κατά τη διάρκεια του ηρωικού έπους του ’40.

 

Στέφανος Μακρυγιάννης: «Και σήμερα αγωνιζόμαστε για ειρήνη και ευτυχία σε όλο τον κόσμο, ενάντια στη φτώχεια, και στον σύγχρονο ρατσισμό»

 
Στο διαχρονικό μήνυμα της επετείου της 28ης Οκτωβρίου στάθηκαν σε δηλώσεις τους εκπρόσωποι της εκπαίδευσης του τόπου. «Συνεχίζουμε να δείχνουμε μέσα στα σχολεία ότι όπως ο ελληνικός λαός πολέμησε τον φασισμό το 1940 και αργότερα στα χρόνια της κατοχής με την εθνική αντίσταση, έτσι και σήμερα αγωνιζόμαστε για ειρήνη και ευτυχία σε όλο τον κόσμο, ενάντια στη φτώχεια, και στον σύγχρονο ρατσισμό» δήλωσε συγκεκριμένα ο κ. Στέφανος Μακρυγιάννης, Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης «Οι τρεις Ιεράρχες».

 

Κωνσταντίνος Μπαντίκος: «Οφείλουμε να διατηρούμε στη μνήμη του λαού μας αυτή την τόσο σημαντική ημέρα»

 
Ο  κ. Κωνσταντίνος Μπαντίκος, Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης ΑΜΘ τόνισε πως «βρισκόμαστε εδώ σήμερα για να τιμήσουμε την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, μια μέρα που κατέχει σημαντική θέση στη συλλογική μνήμη του ελληνικού λαού.Μια μέρα κατά την οποία ο ελληνικός λαός, ξεπερνώντας αδυναμίες και έχοντας σε πρώτο πρόταγμα την ελευθερία,μη φειδώμενος κόπων και δυσκολιών,έγραψε ιστορία. Οφείλουμε να διατηρούμε στη μνήμη του λαού μας αυτή την τόσο σημαντική ημέρα, για τις νέες γενιές, για όλους μας, γιατί λαοί οι οποίοι δεν γνωρίζουν την ιστορία τους δεν έχουν μέλλον».
 

Γιάννης Γκαράνης: «Το μήνυμά της επετείου απηχεί σε καθημερινή βάση μέσα μας»

 
Από την πλευρά της πολιτικής εκπροσώπησης του τόπου, ο δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιάννης Γκαράνης υπογράμμισε τέλος πως «κάθε χρόνο τιμούμε την ημέρα αυτή τόσο οι μαθητές όσο και οι εκλεγμένοι της πολιτείας. Είναι μια πολύ σημαντική ημέρα για όλους μας. Τιμούμε τους ανθρώπους που έπεσαν για την ελευθερία μας και θα είμαστε εδώ να τους τιμούμε συνέχεια. Η μέρα αυτή είναι επίκαιρη και στη σημερινή εποχή γι’ αυτό και το μήνυμά της απηχεί σε καθημερινή βάση μέσα μας».
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.