Καλυτερος απο ποτε ο ανακαινισμενος Α΄ Βρεφονηπιακος Σταθμος της Μητροπολης

Άνοιξε και επίσημα τις πόρτες του με τον αγιασμό στο χώρο, παρουσία φορέων, γονέων αλλά και παιδιών

Την ακολουθία του αγιασμού στα εγκαίνια του ανακαινισθέντα Α΄ Βρεφονηπιακού Σταθμού της Ιεράς Μητροπόλεως «ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΣ» τέλεσε το απόγευμα της Πέμπτης 24 Οκτωβρίου ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων, παρουσία των τοπικών αρχών αλλά και οικογενειών με τα παιδιά τους που φοιτούν σε αυτόν.
 

Ο Μητροπολίτης μετά τη θεία λειτουργία, με την ιδιότητα του Προέδρου του Εκκλησιαστικού Ιδρύματος, αλλά και του πνευματικού οδηγού, ευχαρίστησε τους μεν παρισταμένους για την τιμητική τους παρουσία, τα δε μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για την στήριξη με πολλούς τρόπους της κάθε πρωτοβουλίας που συμβάλλει στην πρόοδο, καθώς και τους εργαζομένους για την καθημερινή τους προσφορά.
 
Τέλος ευχαρίστησε και τους γονείς για την εμπιστοσύνη τους στο έργο της τοπικής μας Εκκλησίας και την παρουσία τους σε αυτή τη γιορτή που αποτελεί και αγιασμό μετά και την ανακαίνιση ενός ιστορικού κτιρίου της πόλης μας, που αποτελούσε χορηγία της οικογένειας Ιωακειμίδη και ο μακαριστός Τιμόθεος το είχε αναγείρει για τις ανάγκες της εποχής ως οικοτροφείο. Μετέπειτα ο μακαριστός Δαμασκηνός το μετέτρεψε σε βρεφονηπιακό σταθμό και σε αυτό το δρόμο συνεχίζει και ο ίδιος ως μητροπολίτης.
 

Βέβαια με την πάροδο των χρόνων, και την επαύξηση των προδιαγραφών, το κτίριο έπρεπε, μετά από την συντήρηση των εσωτερικών χώρων που έγιναν πριν από μερικά χρόνια, να συντηρηθεί και εξωτερικά.
 
Έτσι έγινε ενεργειακή αναβάθμιση, βάφτηκε, άλλαξαν τα κουφώματα, μεγάλωσε ο αύλειος χώρος, ώστε τα παιδιά του βρεφονηπιακού, μαζί με τα παιδιά του 13ου Νηπιαγωγείου που στεγάζεται εκεί, να χαίρονται το χώρο.
 

Καθαρά έργο της μητρόπολης η ανακαίνιση

 
«Αποτελεί ένα όμορφο έργο. Τα έξοδα της ανακαίνισης έγιναν αποκλειστικά από τα ταμεία της Μητρόπολης» σημείωσε ο Μητροπολίτης, τονίζοντας πως από την πρώτη στιγμή ενδιαφέρθηκε πολύ για τα παιδιά. Για αυτό άλλωστε το πρώτο έργο στο οποίο εστίασε ήταν η δημιουργία των νέων παιδικών Κατασκηνώσεων, που έχουν πλέον τελειώσει.
 
«Ό,τι και αν κάνουμε για τα παιδιά μας είναι λίγο. Δεν θεωρώ πως κάναμε σπουδαία πράγματα, αλλά ό,τι μπορούσαμε το δώσαμε και για τα παιδιά και τις οικογένειές μας» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος, τονίζοντας πως η Εκκλησία παίρνει πολύ σοβαρά το ρόλο της για τη στήριξη της οικογένειας, για αυτό άλλωστε και λειτουργεί τον Παιδικό σταθμό, δημιουργώντας ένα ευχάριστο και υγιεινό χώρο για τα παιδιά.
 

Εξ ου και με όλους τους εμπλεκόμενους στη λειτουργία του βρεφονηπιακού σταθμού προσπαθούν να κάνουν το καλύτερο, ώστε να συμβαδίζουν η ανάπτυξη του σώματος, μαζί με αυτή του πνεύματος.
 
Ο τοπικός Ποιμενάρχης δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και όσους εργάστηκαν άοκνα ώστε να ολοκληρωθεί η εξωτερική ανακαίνιση το συντομότερο δυνατό. Ξεκινώντας από τις 19 Ιουλίου όταν έκλεισε ο Σταθμός δούλεψαν εντατικά ώστε να είναι όλα έτοιμα για τα παιδιά στην αρχή του σχολικού έτους.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.