«Μυστικες υπηρεσιες ─ Λαικη βουληση ─ Εκλογικες αναμετρησεις» και η απολεσθεισα ελευθερια του εκλεγειν

Της Έκδοσης

Σπουδαίο δώρο η συζήτηση που κάναμε το πρωί της Τετάρτης στο Ράδιο Παρατηρητής 94fm με τον Ομότιμο Καθηγητή της Νομικής Σχολής του ΔΠΘ Γρηγόρη-Ευάγγελο Καλαβρό, για την κατανόηση των όσων διαμείβονται στην Βορειοανατολική Συρία αλλά και τις γεωπολιτικές εξελίξεις ανά την υφήλιο όπως αυτές πάντα εκκινούνται από ιδιοτελή συμφέροντα όσων κατέχουν θέσεις ισχύος.
 
Σπουδαίο και πολυσήμαντο δώρο από έναν νηφάλιο πάντα και με βαθιά γνώση των γεωπολιτικών και ιστορικών δεδομένων του παγκόσμιου χάρτη, αν μη τι άλλο για την κατανόηση των όσων γίνονται για εμάς, χωρίς εμάς.
 
Σπουδαία και πολυσήμαντη η ενημέρωση που μας προσφέρει και τα όσα καταθέτει στον δημόσιο λόγο ο πολύπειρος επιστήμονας, αν μη τι άλλο εφόσον εμείς, ως πολίτες δεν μπορούμε να αλλάξουμε τον ρου των γεγονότων, τουλάχιστον να μην μένουμε απλοί παρατηρητές.
 
Σπουδαία κατάθεση λοιπόν στο σύνολό της, αλλά και στην επί μέρους γνωστοποίηση της νέας μορφής πολέμων, αυτών των διαδικτυακών. Δια μέσου της «ερμηνείας» του κ. Καλαβρού για τη συμβολή των ρωσικών  μυστικών υπηρεσιών στη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ στις τελευταίες Αμερικανικές εκλογές, που υποδεικνύει ότι ο σύγχρονος πολιτισμός και η σύγχρονη ιδιαίτερα δημοκρατία έχουν πλέον νέους εχθρούς υποδούλωσης της ελευθερίας της γνώμης των πολιτών τους να αντιπαλέψουν.
 
Μια σπουδαία επισήμανση του κ. καθηγητή που παραθέτουμε  αυτούσια και ως έχει:
 
«Οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες, έχουν επέμβει και στις τελευταίες αμερικανικές προεδρικές εκλογές, αλλά και στην περίπτωση του BREXIT μέσω του πολέμου που διαξάγονται στον κυβερνοχώρο, στο διαδίκτυο.
 
Γιατί σήμερα οι πόλεμοι δεν διεξάγονται στα πεδία των μαχών, αλλά στον κυβερνοχώρο, στο διαδίκτυο, με συγκροτημένες και μεθοδικές επεμβάσεις που γίνονται χρησιμοποιώντας τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μέσω των οποίων ασκείται επιρροή στο παγκόσμιο ακροατήριο από τις μυστικές υπηρεσίες μεγάλων χωρών, που διαμορφώνουν την λαϊκή βούληση στις διάφορες μεγάλες εκλογικές αναμετρήσεις.
 
Κατά τη γνώμη μου αυτός είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος που διατρέχει σήμερα η δημοκρατία ως πολίτευμα, ότι οι εκλογές νοθεύονται από επεμβάσεις στον κυβερνοχώρο, από εκείνους που έχουν την δυνατότητα να διαμορφώσουν την λαϊκή βούληση στις εκλογές, όπως το έκαναν αναμφισβήτητα στην περίπτωση των τελευταίων αμερικανικών εκλογών, και αποδεικνύεται εκ του αποτελέσματος»
.
 
Ναι, αυτός είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος που διατρέχει σήμερα η δημοκρατία ως πολίτευμα, το ότι οι εκλογές νοθεύονται πλέον από επεμβάσεις στον κυβερνοχώρο. Δυστυχώς, δυστυχέστατα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.