Ι. Χατζηγκενε: «Το κτιριο στεκεται με γυψοσανιδες… Ποτε θα βαλετε το λιθαρακι σας να λυθει το ζητημα;»

Επερώτηση του Ιρφάν Χατζηγκενέ για την πορεία διευθέτησης του κτιριακού προβλήματος του μειονοτικού γυμνασίου-λυκείου Ξάνθης

Στο τακτικό περιφερειακό συμβούλιο της Δευτέρας 21 Οκτωβρίου, διατυπώθηκαν 3 επερωτήσεις στην παράταξη της συμπολίτευσης πριν την ανάγνωση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης. Η δεύτερη επερώτηση που κατατέθηκε από τον περιφερειακό σύμβουλο Ξάνθης με την Περιφερειακή Σύνθεση, κ. Ιρφάν Χατζηγκενέ, αφορούσε το χρόνιο ζήτημα ακαταλληλότητας της κτιριακής εγκατάστασης του μειονοτικού ιδιωτικού γυμνασίου-λυκείου Ξάνθης.

«Δεν είναι δυνατόν οι μαθητές να μην μπορούν να κάνουν τα μαθήματα κάτω από κατάλληλες συνθήκες»

Σχετικά με την αναφερθείσα επερώτηση, ο κ. Χατζηγενέ κατήγγειλε ότι το κτίριο είναι παμπάλαιο, δεν τηρεί τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές, ενώ παράλληλα επεσήμανε ότι η εκπαίδευση είναι το πολυτιμότερο στοιχείο για την νεολαία της μειονότητας, ώστε να έχει ανοιχτό μυαλό. Ο ίδιος πληροφόρησε ότι «το μειονοτικό γυμνάσιο-λύκειο φιλοξενεί 700 περίπου μαθητές, δεν είναι δυνατόν το κτίριο να στέκεται με γυψοσανίδες, τα πατώματα να είναι από σανίδια και οι μαθητές να μην μπορούν να κάνουν τα μαθήματα κάτω από κατάλληλες συνθήκες σαν τα υπόλοιπα σχολεία».

«Υποσχέθηκαν ότι θα προωθούσαν το ζήτημα στο υπουργείο»

Εδώ και καιρό οι γονείς και οι μαθητές προχώρησαν σε κινητοποιήσεις και πορείες διαμαρτυρίας μαζί με αποχές από τα μαθήματα με στόχο να βρεθούν σε ένα σωστό κτηριακό συγκρότημα, όπως τόνισε ο κ. Χατζηγκενέ.  Μεταξύ άλλων ο ίδιος υπογράμμισε πως «ο κ. Περιφερειάρχης είχε ενημερωθεί για το θέμα και υποσχέθηκε με τον Αντιπεριφερειάρχη  ότι θα προωθούσαν το ζήτημα στο Υπουργείο για την οριστική επίλυση του» για να ρωτήσει: «τελικά θα βάλετε ένα λιθαράκι να λυθεί το προβλήμα κ. Περιφερειάρχα; Για να έχουν οι μαθητές της μειονότητας τις κτιριακές εγκαταστάσεις που αρμόζουν;».

«Την ευθύνη δεν την έχουμε εμείς αλλά η κυβέρνηση»

Σε απάντηση του επερωτήσαντα περιφερειακού συμβούλου, ο κ. Δημήτρης Γαλανόπουλος, Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος Υποδομών και Μεταφορών ΑΜΘ, διευκρίνισε ότι υπάρχει επίγνωση και ενδιαφέρον για το ζήτημα από την πλευρά της διοίκησης. Ωστόσο τον τελευταίο λόγο και την ευθύνη έχει η κυβέρνηση και το αρμόδιο Υπουργείο Παιδείας, δήλωσε κλείνοντας περιεκτικά, δίχως να αναπτύξει περαιτέρω το θέμα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.