Την Κομοτηνη γνωρισαν νεοι φοιτητες μεσα απο ενα πρωτοτυπο παιχνιδι ξεναγησης

Πρωτοβουλία της Δομής Συμβουλευτικής και Προσβασιμότητας του ΔΠΘ και της Ειδικότητας Αθλητικού Τουρισμού και Αναψυχής της ΣΕΦΑΑ

Με ένα πρωτότυπο τρόπο σκέφτηκαν να καλωσορίσουν τους πρωτοετείς φοιτητές της πόλης, ομάδα εθελοντών της δομής συμβουλευτικής και προσβασιμότητας του Δ.Π.Θ., σε συνεργασία με την Ειδικότητα Αθλητικού Τουρισμού και Αναψυχής της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού.
 
Πιο συγκεκριμένα, συνδιοργάνωσαν ένα παιχνίδι ξενάγησης με σημείο αφετηρίας και λήξης το σιντριβάνι της κεντρικής πλατείας και σκοπό να επιδειχθούν τα σημεία εκείνα της πόλης που κάθε φοιτητής θα πρέπει να γνωρίζει.

 

«Ο εθελοντισμός είναι μια μορφή δυναμισμού και εξέλιξης»

 
Η κ. Μάγδα Κατσικίδου, ψυχίατρος της δομής συμβουλευτικής και προσβασιμότητας του Δ.Π.Θ, μιλώντας στον «ΠτΘ», αναφέρθηκε αρχικά στην αξία του εθελοντισμού.«Είναι μια μορφή δυναμισμού και εξέλιξης. Μια πηγή, ένας τρόπος κατά τον οποίο οι φοιτητές μπορούν να αναπτύξουν δεξιότητες επικοινωνίας, συνεργασίας αλληλοϋποστήριξης, αλληλεγγύης, να συνεργαστούν με τοπικούς φορείς, να αναπτύξουν κοινές κουλτούρες, ιδιαίτερα σε ένα πολυπολιτισμικό πλαίσιο όπως είναι αυτό της Θράκης» υπογράμμισε η κ. Κατσικίδου.

 

Η ΔΟ.ΣΥ.Π αποτελεί μια δομή η οποία στηρίζει τους φοιτητές όλου του Δ.Π.Θ.

 
Ακολούθως, σημείωσε πως η ΔΟ.ΣΥ.Π αποτελεί μια δομή η οποία στηρίζει τους φοιτητές όλου του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης από τον Απρίλιο του 2018 και λειτουργεί σε όλα τα τμήματα αυτού με παραρτήματα σε Ξάνθη, Αλεξανδρούπολη, Ορεστιάδα και Κομοτηνή, υποστηρίζοντας ποικίλες δράσεις όπως ατομική συμβουλευτική, εργαστήρια, σεμινάρια, δράσης ευαισθητοποίησης- πρόληψης καθώς και τον εθελοντισμό.

 

Αντίστοιχη δράση σε όλα τα παραρτήματα του Δ.Π.Θ

 
Όπως ενημέρωσε η κ. Κατσικίδου, παράλληλα με τη δράση στην Κομοτηνή, διοργανώθηκε αντίστοιχη δράση ξενάγησης σε όλες τις πόλης που υπάρχουν Τμήματα του πανεπιστημίου. Στην Ορεστιάδα σε συνεργασία με τους συλλόγους φοιτητών του τμήματος αγροτικής ανάπτυξης και δασολογίας, στην Ξάνθη με τους φοιτητές του πολυτεχνείου αλλά και στην Αλεξανδρούπολη.

 

Το παιχνίδι

 
Η κ. Ουρανία Ματσούκα, αναπληρώτρια καθηγήτρια των ΤΕΦΑΑ, ευχαρίστησε τη δομή για την πρόσκληση και έδωσε μια σύντομη περιγραφή του παιχνιδιού το οποίο είχε ως εξής:
 
Αρχικά, οι φοιτητές χωρίστηκαν σε ομάδες διαφορετικών χρωμάτων και κάθε ομάδα αποτελούνταν από έναν συντονιστή. Στη διάθεσή τους είχαν έναν χάρτη με αριθμημένα 10 διαφορετικά σημεία της πόλης απ’ όπου θα έπρεπε να περάσουν, αλλά και ένα φύλλο με γρίφους που θα έπρεπε να λύσουν για να βρεθούν στα σημεία αυτά. Η ομάδα που θα κατέφθανε πρώτη στο σημείο λήξης-το σιντριβάνι-, κέρδιζε ένα σουτζούκ λουκούμ.

 

Η λήξη του παιχνιδιού

 
Περιχαρείς οι συμμετέχοντες νέοι, ανακάλυψαν τα «απαραίτητα» σημεία της πόλης ενώ δεν παρέλειψαν να εκφράσουν φιλοφρονήσεις τόσο για τη διεξαγωγή της δράσης όσο και για την πόλη της Κομοτηνής, με τη φιλοδοξία ότι θα αποκτήσουν  την ευκαιρία να ζήσουν ξανά κάτι αντίστοιχο στο εγγύς μέλλον. Για την ιστορία, νικήτρια αναδείχθηκε η πράσινη ομάδα.
 
Να σημειωθεί ότι τη στήριξη της δομής και προσβασιμότητας του Πανεπιστημίου αλλά και όλων των δράσεών της, παρέχει η αρμόδια αντιπρύτανης κ.Ζωή Γαβριηλίδου ενώ επιστημονικά υπεύθυνη, είναι η κ. Μαρία Σαμακουρή, καθηγήτρια ψυχιατρικής στο Δ.Π.Θ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.