Επεκταση του βιολογικου Σαπων στο Αρσακειο και νεο βιολογικο στη Μαρωνεια θελει ο Δημος Μαρωνειας Σαπων

Θετικός ο Υπουργός Εσωτερικών στις προτάσεις του Δημάρχου Ντίνου Χαριτόπουλου για το θέμα της αποχέτευσης

Το θέμα της ολοκλήρωσης των αποχετευτικών έργων στην πόλη των Σαπών, την επέκτασή τους στο οικισμό του Αρσακείου και την δημιουργία βιολογικού στη Μαρώνεια συζήτησε μεταξύ άλλων με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Θεοδωρικάκο ο Δήμαρχος Μαρωνείας Σαπών κ. Ντίνος Χαριτόπουλος τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου.
 
Άλλωστε πρόσφατα το Δημοτικό Συμβούλιο Μαρωνείας Σαπών, αποφάσισε την ένταξη του έργου ολοκλήρωσης των υποδομών Αποχέτευσης και επεξεργασίας αστικών λυμάτων των Σαπών στο πρόγραμμα Φιλόδημος, Προϋπολογισμού 6.268.537,24 ευρώ (με Φ.Π.Α.) και επιλέξιμη Δημόσια δαπάνη (Β’ ΦΑΣΗΣ): 3.841.591,20 ευρώ (χωρίς Φ.Π.Α.).
 
Η απόφαση αυτή λήφθηκε ώστε να συνεχιστεί το έργο, το οποίο κινδύνευε να απενταχτεί, με τον κ. Χαριτόπουλο να σημειώνει ότι κατάφερε πρόσφατα, με παρέμβαση στην Αποκεντρωμένη, να πάρει παράταση άλλα 7 χρόνια ώστε να μην χάσουν το έργο και ο Δήμος να είναι υπόλογος για τα έργα αυτά, καλύπτοντάς το κόστος με ιδίους πόρους.
 
Κατά τη συνεδρίαση συζητήθηκε και το θέμα της επέκτασης του συγκεκριμένου βιολογικού και στον παρακείμενο οικισμό του Αρσακείου, και αυτό το αίτημα μετέφερε ο κ. Χαριτόπουλος στον Υπουργό Εσωτερικών.
 
Εκεί πήρε τη διαβεβαίωση πως θα υπάρξει νέα προκήρυξη του Φιλόδημου για τα αποχετευτικά, που θα αφορά τους οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων (τύπου Δ) μέσω του οποίου θα προσπαθήσει ο Δήμος να χρηματοδοτήσει τόσο την σύνδεση του Αρσακείου, όσο και την δημιουργία βιολογικού στην περιοχή της Μαρώνειας.
 
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.