Ποιος/α θα αναλαβει τη θεση του Διοικητη στο Νοσοκομειο Κομοτηνης;

Συνολικά 1661 άτομα υπέβαλλαν αιτήσεις για τις 111 θέσεις Διοικητών νοσοκομείων που προκηρύχθηκαν από το Υπουργείο Υγείας, δείχνοντας το μεγάλο ενδιαφέρον που υπάρχει για τις θέσεις, μεταξύ των οποίων είναι και η θέση του Διοικητή του Νοσοκομείου Κομοτηνής, μετά την αποχώρηση του κ. Γιώργου Φιλιππίδη.
 
Μετά τη λήξη της διορίας υποβολής των σχετικών αιτήσεων, αρχίζει η επόμενη φάση αξιολόγησης των βιογραφικών από την αρμόδια επιτροπή που έχει συσταθεί στο υπουργείο Υγείας, που θα συντάξει λίστα με τους επικρατέστερους για κάθε θέση, από τους οποίους θα πρέπει να επιλέξει ο υπουργός Υγείας, κ. Βασίλης Κικίλιας,
 
Μάλιστα οι νέοι διοικητές που θα επιλεγούν θα πρέπει, σύμφωνα με πρόσφατη αλλαγή του νόμου, να υπογράψουν σύμβαση αποδοτικότητας, με συγκεκριμένους στόχους που θα πρέπει να εκπληρώσουν προκειμένου να διατηρήσουν τη θέση τους.
 
Ειδικά στην 4η ΥΠΕ Μακεδονίας – Θράκης, που περιλαμβάνει το νοσοκομείο μας, υποβλήθηκαν 240 αιτήσεις για 17 θέσεις, παρόλο που τη μερίδα του λέοντος των αιτήσεων αναμένεται να έχουν τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης.
 
Παρόλα αυτά το Νοσοκομείο Κομοτηνής έχει την ιδιαιτερότητα να έχει τις παλιότερες κτιριακές εγκαταστάσεις της υγειονομικής Περιφέρειας, αλλά την προοπτική να γίνει, όταν ολοκληρωθεί το έργο του νέου Νοσοκομείου, ένα από τα πιο σύγχρονα της Βαλκανικής.
 
Η τελική επιλογή του κ. Κικίλια για το Νοσοκομείο Κομοτηνής θα δείξει αν θα συνεχίσει τον υπερκομματικό δρόμο, που ακολουθήθηκε από την προηγούμενη ηγεσία, με θετικά αποτελέσματα πρέπει να ομολογήσουμε, ή αν η επιλογή, όπως έγινε πολλές φορές στο παρελθόν, είναι καθαρά κομματική.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.