Ο δημοφιλης κ. Παπαστεργιου

Αν κάποιος διεξήγαγε έρευνα σε σχέση με τα πιο αγαπητά πρόσωπα της αυτοδιοίκησης τα τελευταία εικοσιτετράωρα, ο δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου θα βρισκόταν σίγουρα αν όχι στην πρώτη, στις πρώτες θέσεις δημοφιλίας.
 
Ο κ. Παπαστεργίου κατάφερε με μία και μόνο απόφασή του, που σε κάποιους εξ ημών τουλάχιστον φαντάζει απλή λογική και κυρίως σεβασμό προς όσους τον επέλεξαν, να αναχθεί σε πρώτο πρόσωπο της επικαιρότητας σε όλη την Ελλάδα. Τι έκανε λοιπόν; Ζήτησε συγνώμη από τους πολίτες των Τρικάλων  για τις καθυστερήσεις που υπήρξαν σε κάποια έργα υδροδότησης, αναγνώρισε τις ευθύνες της δημοτικής αρχής και ανακοίνωσε την απαλλαγή των πολιτών και επαγγελματιών των δρόμων που «επλήγησαν» από την πληρωμή των λογαριασμών της ΔΕΥΑΤ για τους επόμενους τέσσερις μήνες.
 
Όπως αναμενόταν φυσικά η απόφασή του αυτή τον έκανε όχι μόνο δημοφιλή καθώς το σύνολο τουλάχιστον των σχολίων που διαβάσαμε εμείς τον αποθεώνουν, αλλά και παράδειγμα που χρήζει  άμεσης μίμησης. Για κακή τύχη δε των «δικών μας» αντιστοίχως αρμοδίων, η επικαιρότητας της εν λόγω είδησης συνέπεσε με την χθεσινή διακοπή υδροδότησης στην περιοχή του Σταθμού στην Κομοτηνή, για την οποία η ΔΕΑΚ εξέδωσε σχετική ανακοίνωση, κατόπιν όμως εορτής, αφότου δηλαδή η περιοχή έμεινε για αρκετή ώρα χωρίς υδροδότηση.
 
Για κακή τύχη επίσης των «δικών μας» – χρησιμοποιούμε πληθυντικό καθότι ο νέος πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ ορίστηκε μόλις προχθές το βράδυ- έχουν περάσει λίγοι μόλις μήνες από την πρώτη συνέντευξη του πρώην προέδρου της ΔΕΥΑΚ και νυν αντιδημάρχου  Τεχνικών έργων και Υποδομών στον «ΠτΘ» όπου, μεταξύ άλλων, είχε παραδεχτεί πως λόγω εργασιών της ΔΕΥΑΚ, ο δημόσιος χώρος της πόλης «επλήγη».
 
«Με ενδιαφέρει πολύ, μετά από τόσα σκαψίματα που κάναμε και καταστρέψαμε πολλούς δρόμους ως ΔΕΥΑΚ, να μπούμε σαν τεχνική υπηρεσία του Δήμου στην πόλη, να της δώσουμε άλλο χρώμα και να παρέμβουμε σε σημεία που χρίζουν αλλαγής» είχε τονίσει χαρακτηριστικά ο ίδιος.
 
Ευκαιρίες λοιπόν και στον Δήμο μας για αντίστοιχες του δημάρχου Τρικκαίων αποφάσεις, στο παρελθόν τουλάχιστον, πάμπολλες.  Μήπως να παραδειγματιστούμε;! 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.