«Να μην χασουμε καμια γυναικα απο καρκινο του Μαστου»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 5ο Περπάτημα ενάντια στον Καρκίνο του Μαστού

Με το Περπάτημα ενάντια στον Καρκίνο του Μαστού, στο οποίο συμμετείχαν Ροδοπίτες, και όχι μόνο, όλων των ηλικιών, μεταφέροντας το μήνυμα της πρόληψης, κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις για το μήνα πρόληψης του καρκίνου του Μαστού, του Οκτωβρίου, στην Κομοτηνή.
 
Το απόγευμα της Παρασκευής λοιπόν οι συμπολίτες μας ξεχύθηκαν στους δρόμους της πόλης, με στόχο να αφυπνίσουν όλες τις γυναίκες πως δεν πρέπει να μείνει καμία χωρίς εξέταση, ψηλάφηση και μαστογραφία.
 
Έτσι, ξεκινώντας από την Κεντρική Πλατεία της Κομοτηνής, πολλοί φορώντας τα μπλουζάκια του Συλλόγου Καρκινοπαθών και φίλων «Δύναμη Ψυχής», που διοργάνωσε τη δράση, μετέφεραν το μήνυμα της αφύπνισης όλο το χρόνο, έχοντας μαζί τους και πολλά ροζ μπαλόνια, με μεγάλο χορηγό τον Εμπορικό Σύλλογο Κομοτηνής και αρωγούς τόσο τη ΔΚΕΠΠΑΚ και τον Δήμο Κομοτηνής όσο και την Περιφέρεια ΑΜΘ.
 
Οι συγκεντρωμένοι πέρασαν από τους εμπορικούς δρόμους της Κομοτηνής, που ετοιμαζόταν για την Λευκή Νύχτα, ενώ τόσο ο Δήμος Κομοτηνής όσο και το κτίριο της παλιάς Νομαρχίας είχαν φωταγωγηθεί ροζ, μεταφέροντας και αυτά το μήνυμα της πρόληψης.
 
Εκατοντάδες ήταν τα άτομα που έλαβαν μέρος σε αυτή την πορεία ευαισθητοποίησης. Ανάμεσά τους μέλη πολιτιστικών συλλόγων, αντιπροσωπείες φορέων και πολιτικοί του τόπου, όπως ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Χαρίτου και ο δήμαρχος Κομοτηνής Γιάννης Γκαράνης, έχοντας στο πλευρό του τους αντιδημάρχους Γιάννη Μουρτίδη και Δημήτρη Πολιτειάδη και την πρόεδρο της ΔΚΕΠΠΑΚ κ. Νατάσα Λιβεριάδου.
 
Μεταξύ των συλλογικοτήτων που συμμετείχαν ήταν ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Ορεστιάδας, ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Ξάνθης, ο Σύλλογος Γυναικών Αιγείρου, ο Σύλλογος Γυναικών Σαπών, ο Σύλλογος Γυναικών Ιμέρου, ο Σύλλογος Γυναικών Μαρώνειας «Ιππαρχία», ο Ροταριανός Όμιλος Κομοτηνής «Ροδόπη», ο Μορφωτικός Όμιλος Κομοτηνής, το παράρτημα Θυγατέρες της Πηνελόπης «Νηριίδες», ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Κοσμίου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ανατολικορωμυλιωτών, ο Σύλλογος Τριτέκνων Ν Ροδόπης «Η Κιβωτός των παιδιών», ο Χριστιανικός Σύλλογος Γυναικών Ιάσμου «Αγ. Νικόλαος», ο Μορφωτικός Σύλλογος Ν. Σιδηροχωρίου, ο Σύλλογος Γυναικών Ν. Σιδηροχωρίου, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Διδασκόντων Μειονοτικού γυμνασίου Λυκείου Κομοτηνής, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σαπών «Δρω» και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φιλοτέχνες.
 

Παντού το μήνυμα της πρόληψης

 
Στην συμμετοχή τόσο κατοίκων τόσο της πόλης, όσο και όλης της Ροδόπης, στάθηκε η πρόεδρος του Συλλόγου Δύναμη Ψυχής κ. Ροδούλα Κοκκινάκη, που τόνισε πως είναι μαζί τους για να δώσουν το μήνυμα της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης.
 
«Πλέον δεν πρέπει να χάσουμε καμία γυναίκα από καρκίνο του μαστού, πρέπει όταν θα τύχει κάτι σε κάποια να το προλάβει και να θεραπευτεί» σημείωσε, τονίζοντας πως αυτό το μήνυμα πρέπει να στέλνουμε όλοι μας όχι μόνο αυτή την ημέρα ή αυτό το μήνα, αλλά όλο το χρόνο.
 
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιάννης Γκαράνης σημείωσε πως αυτή η δράση είναι πολύ σημαντική τόσο για την πόλη όσο και την περιοχή, δίνοντας δύναμη σε όλους να συνεχίσουν το έργο ώστε να προληφθεί και να αντιμετωπιστεί ο  καρκίνος του μαστού.
 
Τόνισε δε πως αποτελεί μια πολύ σημαντική προσπάθεια, για αυτό και δίνουν το παρόν όλοι, τόσο οι θεσμικοί όσο και οι συλλογικότητες, εκφράζοντας την ελπίδα πως θα συνεχίσουν να μεταδίδουν το μήνυμα της πρόληψης για πολλά χρόνια.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.