Ενημερωση για την συγχρονη καλλιεργεια του κερασιου στην Yaka ΙΚΕ

Με καλεσμένο ομιλητή τον Hannes Lintner γενικό διευθυντή της “OGL Food Trade”, θυγατρική της Lidl

Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Σύγχρονη καλλιέργεια κερασιού, Ασφάλεια Τροφίμων και Απαιτήσεις καταναλωτών» διοργάνωσε την Τρίτη 1 Οκτωβρίου στις εγκαταστάσεις της η εταιρεία “YakaΙΚΕ” στην Κομοτηνή.
 
Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο γενικός διευθυντής της “OGL Food Trade”, του σημαντικότερου εισαγωγέα φρούτων και λαχανικών στη Γερμανία, θυγατρική της Lidl και βασικός της προμηθευτής στο ευρωπαϊκό της δίκτυο, Hannes Lintner, τον οποίο καλωσόρισε ο ιδιοκτήτης της εταιρείας κ. Λεβέντ Σαδίκ.
 
Μιλώντας σε τρεις γλώσσες, Ελληνικά, Τούρκικα και Αγγλικά ο κ. Σαδίκ καλωσόρισε το σύνολο των παρευρισκομένων μεταξύ των οποίων ο δήμαρχος Ιάσμου κ. Οντέρ Μουμίν, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ.Ταρκάν Μουλταζά, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών, Διοίκησης και Διαφάνειας της ΠΑΜ-Θ κ.Αχμέτ Ιμπράμ, ο πρώην Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Μουσταφά Κατραντζή, ο δημοτικός Σύμβουλος Κομοτηνής κ. Χασάν Χασάν,  ο πρόεδρος του Συλλόγου Λογιστών ν. Ροδόπης κ.Θεόδωρος Σαββάκης, καθώς και παραγωγοί από την Ροδόπη, τον Έβρο, την Ξάνθη, αλλά και εκτός των ορίων της Θράκης.

Λεβέντ Σαδίκ: «Στόχος μας η παραγωγή κερασιών 75 μέρες τον χρόνο»

Ο κ. Σαδίκ έκανε μία σύντομη παρουσίαση της εταιρείας αλλά και των στόχων αυτής για τα επόμενα χρόνια, τονίζοντας πως «είμαστε καλύτερα ως περιοχή από όταν ξεκινήσαμε στην παραγωγή κερασιού αλλά μπορούμε να πάμε και καλύτερα». Η αύξηση της κερασοπαραγωγής ευρύτερα στην Θράκη, η βελτίωση της ποιότητας, η παραγωγή νέων ποικιλιών είναι βασικοί στόχοι της εταιρείας για τα επόμενα χρόνια, με τον κ. Σαδίκ να παρουσιάζει και διαγραμματικά τον στόχο των 75 ημερών παραγωγής κερασιών το έτος. Βασική προϋπόθεση όπως εξήγησε ο ίδιος η γνώση σε συνδυασμό με περισσότερη δουλειά αλλά και επαγγελματισμό. Στο πλαίσιο άλλωστε αυτό πραγματοποιήθηκε και η εν λόγω ενημέρωση από πλευράς του HannesLintner ο οποίος μετρά περισσότερα από 20 χρόνια εμπειρίας στον τομέα της παραγωγής.

Hannes Lintner: «Η Ελλάδα στρατηγικός προμηθευτής φρούτων και οπωροκηπευτικών όλου του δικτύου της Lidl»

Παίρνοντας τον λόγο ο καλεσμένος ομιλητής μίλησε για την Lidl  αλλά και την εξαγωγή περισσοτέρων από 150.000 τόνων φρούτων και οπωροκηπευτικών τον χρόνο στο δίκτυο των καταστημάτων της εταιρείας κυρίως στην Ανατολική και Δυτική Ευρώπη, καθώς και πλέον στην Σερβία και τις ΗΠΑ, τονίζοντας πως η Ελλάδα αποτελεί «στρατηγική πηγή προμήθειας όλου του δικτύου».
 
Η “OGLFoodTrade” όπως έκανε γνωστό από το 2018 συνεργάζεται και με την “Yaka ΙΚΕ” η οποία βρίσκεται μόλις στην αρχή της ενώ βασικός λόγος της συνεργασίας στάθηκε η ιδέα του Λεβέντ Σαδίκ «να στηρίξει την πατρίδα και την πόλη που γεννήθηκε και να ανταποδώσει κάτι από όλα όσα πέτυχε». Ο ίδιος μιλώντας για την Κομοτηνή έκανε λόγο για μία «ιστορική περιοχή» που προσδοκά «να μεταφέρει την παράδοση στη σύγχρονη εποχή με σύγχρονα μέσα».


 
Η ενημέρωση που έλαβε χώρα αποτελεί μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για τους παραγωγούς να κατανοήσουν την φιλοσοφία και τον τρόπο εργασίας που απαιτεί η εταιρεία για την παραγωγή του κερασιού, πληροφορία που όπως εξήγησε πολλές φορές δεν φτάνει στα αυτιά των παραγωγών οι οποίοι δεν κατανοούν την επιμονή στην τήρηση των προδιαγραφών και της απαιτούμενης ποιότητας.
 
«Ο παραγωγός ξεχνά τι έκανε χθες ως πελάτης» ανέφερε ο ίδιος χαρακτηριστικά για να επισημάνει πως «αν θυμάται τις απαιτήσεις που ο ίδιος έχει ως πελάτης τότε ίσως να φέρεται και διαφορετικά στην παραγωγή του».
 
Ως προς το κομμάτι των συμβουλών που ο ίδιος μοιράστηκε με τους παρευρισκομένους, επεσήμανε πως όλα ξεκινούν από την επικοινωνία, κατά το δυνατόν συχνότερη, παραγωγού και συσκευαστηρίου, ενώ απαιτείται συνεχής επιμόρφωση και εκπαίδευση προς την βελτίωση όλων των συμμετεχόντων στην διαδικασία παραγωγής και κατ’ επέκταση στην βελτίωση του ίδιου του παραγόμενου προϊόντος.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.