Ευχαριστα νεα για τους συμβασιουχους του «Βοηθεια στο Σπιτι» Ιασμου

Ομόφωνα, χωρίς τις «παραφωνίες» της προηγούμενης συνεδρίασης, ενέκρινε την μεταφορά το Δημοτικό Συμβούλιο

Την ομόφωνη έγκρισή του για τη μεταφορά του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» (προσωπικού-υλικοτεχνικού εξοπλισμού-ταμειακών διαθεσίμων) από το Ν.Π.Δ.Δ «Κέντρο Προσχολικής Αγωγής και Κοινωνικής αλληλεγγύης Δήμου Ιάσμου» στον Δήμο Ιάσμου, ώστε να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την μονιμοποίηση των συμμετεχόντων στο πρόγραμμα έδωσε την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου το Δημοτικό Συμβούλιο του Ιάσμου.
 
Να υπενθυμίσουμε πως το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι, το οποίο στον Ίασμο απασχολεί 13 άτομα, πρόκειται να γίνει μόνιμο κομμάτι των Δήμων της χώρας, με τη μονιμοποίηση των εργαζομένων σε αυτό μέσω προκήρυξης του ΑΣΕΠ που αναμένεται να βγει στον αέρα μέχρι το τέλος του χρόνου.
 
Για να ολοκληρωθεί αυτή θα πρέπει όμως να γίνουν οι απαραίτητες διαδικασίες από τους Δήμους που τους απασχολούν, και έτσι το θέμα είχε εισαχθεί στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο, όμως είχε καταψηφιστεί από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, που έχουν και την πλειοψηφία στο ΔΣ.
 
Η εξέλιξη αυτή, μαζί με άλλα που είχαν διαμειφθεί στο Συμβούλιο, είχε προκαλέσει την αντίδραση του Δημάρχου κ. Οντέρ Μουμίν και αντεγκλήσεις μεταξύ των παρατάξεων, όμως οι όποιες παρεξηγήσεις και παρερμηνείες φαίνεται πως εξομαλύνθηκαν μέχρι τη συνεδρίαση της Παρασκευής, όταν και το θέμα πέρασε ομαλά και με ομοψυχία, προκαλώντας και τους πανηγυρισμούς των εργαζομένων που βρισκόταν έξω από την αίθουσα του Συμβουλίου.
 
Με την ολοκλήρωση αυτής της τυπικής διαδικασίας, ανοίξει ο δρόμος για την προκήρυξη, αν έχουν ολοκληρώσει και οι άλλοι εναπομείναντες Δήμοι τις διαδικασίες, μόνιμων θέσεων στο Βοήθεια στο Σπίτι, με μοριοδότηση για τους υφιστάμενους εργαζόμενους, αλλά και επιπλέον προσωπικό, γιατί σύμφωνα με τις προκήρυξη ΑΣΕΠ πρέπει να υπάρχει η ποσόστωση του 7% για τις ειδικές κατηγορίες.
 
Έτσι στους 3.000 εργαζόμενους στο Βοήθεια στο Σπίτι, θα προστεθούν ακόμα 250 θέσεις, ενώ στο Δήμο Ιάσμου θα προστεθεί ακόμα μία.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.