Ουτε ενας στην απεργιακη συγκεντρωση του Εργατικου Κεντρου

Μουσική, πανό… αλλά καθόλου κόσμος

Δυσάρεστη ήταν η εικόνα έξω από το Εργατικό Κέντρο, όπου είχε προγραμματιστεί απεργιακή συγκέντρωση από το δευτεροβάθμιο όργανο της ΓΣΕΕ στην Κομοτηνή στο πλαίσιο της Πανελλαδικής Απεργίας.
 
Ένας άδειος προαύλιος χώρος, με κρεμασμένα πανό και μουσική και κανέναν εργαζόμενο να έχει προσέλθει έτσι ώστε να συμμετέχει στην κινητοποίηση, συνέθεταν το σκηνικό έξω από το Εργατικό Κέντρο που είχε οριστεί ως σημείο συνάντησης.
 
Για τον μεγάλο ντόρο που δημιουργήθηκε γύρω από αυτήν την απεργία και στο ότι οι εργαζόμενοι γύρισαν την πλάτη αναφέρθηκε ο ταμίας του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής, Γιώργος Χατζηαθανασίου.
 
Πιο συγκεκριμένα ανέφερε ότι «είναι γνωστό το πρόβλημα των συνδικαλιστικών οργανώσεων εδώ και χρόνια καθώς οι εργαζόμενοι δεν συμμετέχουν σε αυτή γιατί χάνουν και δεν κερδίζουν τίποτα». Ενώ για τους λόγους της απεργιακής κινητοποίησης. η οποία έχει στο επίκεντρο της τις διατάξεις που υπάρχουν στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο και αφορούν τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, για τις ώρες και τις αμοιβές των εργαζομένων ανέφερε ότι «αυτές πρέπει να αποσυρθούν τώρα καθώς παραβιάζουν τα εργασιακά δικαιώματα».
 
Στη συνέχεια εξαπέλυσε δριμύ «κατηγορώ» προς το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ σημειώνοντας ότι «το τελευταίο διάστημα στις συνδικαλιστικές οργανώσεις της χώρας έχει δημιουργηθεί μια κατάσταση πρωτοφανή, με τις χασμωδίες που έχει προκαλέσει το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ». Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό συμβαίνει λόγω «των βίαιων και τραμπούκικων τεχνικών του επιχειρησιακού βραχίονα του ΚΚΕ, του ΠΑΜΕ, που σκοπό είχαν να διαλύσουν τα συνέδριά της ομοσπονδίας του ΓΣΕΕ σε Καλαμάτα και Ρόδο με αποτέλεσμα αυτήν την στιγμή να μην έχει διοίκηση η ΓΣΕΕ και να μην μπορεί να προκηρύξει απεργία, γεγονός που βοηθάει την κυβέρνηση της εργοδοσίας».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.