Ξεχωριστη απεργια απο το ΠΑΜΕ στην κεντρικη πλατεια Κομοτηνης

Για την απεργία της 2 Οκτωβρίου

Ξεχωριστά πραγματοποίησε την συγκέντρωσή του την ημέρα της απεργίας το ΠΑΜΕ, στην Κεντρική πλατεία της Κομοτηνής, θέλοντας να δώσει τη δική του απάντηση στις αλλαγές που φέρνει η κυβέρνηση στα εργασιακά και τα συνδικαλιστικά.
 
Όπως σημείωσε μιλώντας προς τους συγκεντρωμένους ο πρόεδρος της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κομοτηνής κ. Βαγγέλης Ευαγγελόπουλος, στην απεργία στις 24 Σεπτέμβρη δόθηκε μια πρώτη δυναμική, μαχητική απάντηση απέναντι στα αντεργατικά σχέδια της κυβέρνησης απέναντι στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης που θεωρούν πως ενταφιάζει όσα εργασιακά δικαιώματα είχαν απομείνει και παράλληλα προσθέτει νέα εμπόδια σε συνδικαλιστικές ελευθερίες και στο δικαίωμα της απεργίας, χτυπάει τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, προωθεί παραπέρα τις ιδιωτικοποιήσεις και τις ελαστικές σχέσεις εργασίας.
 
Για αυτό και, όπως εξήγησε, την Τετάρτη οι εργαζόμενοι δημόσιου και ιδιωτικού τομέα θέλησαν να απαντήσουν ξανά με όπλο τους την ίδια μορφή πάλης που θέλουν να καταργήσουν, δηλαδή με τα συνδικάτα και την απεργία.
 
Κατά τον κ. Ευαγγελόπουλο, το κυρίαρχο αφήγημα της κυβέρνησης και της αστικής τάξης είναι ότι η στροφή στην ανάπτυξη, η προσέλκυση επενδύσεων και η δυνατότητα μιας ταχείας οικονομικής ανάπτυξης θα αντιμετωπίσει τα προβλήματα των εργαζομένων, όμως όπως αποδεικνύεται από τις εξελίξεις, όπως το παράδειγμα της χρεοκοπίας της Thomas Cook, η αδυναμία της καπιταλιστικής ανάπτυξης να αντιμετωπίσει τα προβλήματα των εργαζομένων είναι δεδομένη.
 
Και αυτό γιατί, όπως ανέφερε, προϋποθέτει αύξηση του βαθμού εκμετάλλευσης, εξαθλίωση των εργαζομένων, διατήρηση και επέκταση του αντεργατικού πλαισίου σε όλα τα επίπεδα, όμως θεωρούν πως η προοπτική της ανάπτυξης χωρίς εμπόδια, χωρίς κλυδωνισμούς, χωρίς νέα κρίση, είναι από μόνη της μια ουτοπία.
 
Με τα μέτρα της, σημείωσε, η κυβέρνηση προχωρά στον οριστικό ενταφιασμό των κλαδικών συμβάσεων, την ενίσχυση ξανά των ενώσεων προσώπων που η σύμβαση που θα υπογράφουν θα υπερισχύει της κλαδικής, τοπικές κλαδικές συμβάσεις που θα υπερισχύουν έναντι κλαδικών συμβάσεων αλλά κάνοντας και ουσιαστικές παρεμβάσεις στα συνδικαλιστικά ζητήματα και καθιερώνοντας το ηλεκτρονικό μητρώο και την ηλεκτρονική ψηφοφορία.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.