Κολυμβητηριακοι προβληματισμοι στο δημοτικο συμβουλιο

Πράσινο φως για ανανέωση της σύμβασης χρήσης του πανεπιστημιακού κολυμβητηρίου - Ερωτήματα από την ελάσσονα αντιπολίτευση για το μέλλον του δημοτικού κολυμβητηρίου

Στις 118.000 ευρώ το έτος θα ανέλθει το κόστος για το Δήμο Κομοτηνής της σύμβασης με το ΔΠΘ, για την χρήση του Κολυμβητηρίου του ΤΕΦΑΑ, για την υλοποίηση προγραμμάτων μαζικού αθλητισμού των δημοτών του Δήμου Κομοτηνής  καθώς και των αθλητικών συλλόγων της πόλης.
 
Η σύμβαση θα έχει χρονική διάρκεια ισχύος από τον Οκτώβριο 2019 έως και τον Σεπτέμβριο 2022, με το συνολικό ποσό ο Δήμος Κομοτηνής θα καταβάλλει για την υλοποίηση της προγραμματικής σύμβασης από την υπογραφή της και μέχρι τη λήξη της, συνολικά μέχρι του ποσού των 354.000 ευρώ.
 
Η απόφαση αυτή, που λήφθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής την Δευτέρα, έφερε ξανά στο προσκήνιο το ζήτημα της λειτουργίας του Δημοτικού Κολυμβητηρίου, το οποίο είναι κλειστό εδώ και χρόνια.
 
Όπως εξηγήθηκε στο συμβούλιο, ο λόγος που ο Δήμος προχωρά στη σύμβαση αυτή, είναι ότι ο Δήμος και η ΔΚΕΠΠΑΚ χρησιμοποιώντας τις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου, θα προσφέρουν υπηρεσίες προς τους πολίτες με πολύ χαμηλότερο κόστος, γιατί το κόστος λειτουργίας των κολυμβητικών δεξαμενών του κλειστού γυμναστηρίου του Δήμου είναι υπέρμετρα μεγάλο για τη λειτουργία τους.
 
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρατέθηκαν υπόψη των συμβούλων, τα κολυμβητήρια (μικρό και μεγάλο) σε πλήρη λειτουργία απαιτούν μηνιαίως 28.000 lit. Το προϋπολογιζόμενο κόστος για θέρμανση από το Οκτώβριο 2019 έως το μήνα Σεπτέμβριο 2022 (24 μήνες λειτουργίας-υπολογίζονται μόνο οι μήνες που για τη λειτουργία των δεξαμενών απαιτείται πετρέλαιο) ανέρχεται στο ποσό των 658.560 ευρώ. (28000 λιτx 0,98 x 24μήνες)  Λαμβανομένου υπόψη και των λοιπών λειτουργικών δαπανών Δ.Ε.Η., απασχόληση προσωπικού κ.λ.π το συνολικό κόστος υπερβαίνει το  ποσό των 700.000 ευρώ.
 
Παρόλα αυτά τόσο η επικεφαλής της Πολη-τικής Ανατροπής κ. Ελένη Λαφτσή και ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Γιάννης Λεβέντης ζήτησαν από τον νέο Δήμαρχο κ. Γιάννη Γκαράνη να προχωρήσει στη λειτουργία του Δημοτικού Κολυμβητηρίου, το οποίο δεν έχει τα θέματα μετακίνησης και συνωστισμού που έχει το Κολυμβητήριο του ΤΕΦΑΑ.
 
Να σημειωθεί πάντως πως οι ώρες χρήσης, λόγω αυξημένης ζήτησης, θα αυξηθούν στην καινούρια σύμβαση, και από 6 ώρες καθημερινά και 4 ώρες το Σάββατο, δηλαδή συνολικά 180 ώρες το μήνα, για 11 μήνες το χρόνο, σε 12 ώρες τις καθημερινές και 6 ώρες το Σάββατο, δηλαδή 266 ώρες περίπου το μήνα, για 11 μήνες το χρόνο. (το κολυμβητήριο κλείνει για ένα μήνα κάθε χρόνο για λόγους συντήρησης)
 
Ο κ. Γκαράνης από την πλευρά του εξέφρασε την πρόθεση να δουν τι θα γίνει με το Κολυμβητήριο της Κομοτηνής, που εξαρτάται κατά κύριο λόγο από την ενεργειακή αναβάθμιση και βελτίωση του κτιρίου του, και αφού γίνει αυτή, στη συνέχεια να δουν πώς θα ξεκινήσουν να γεμίζουν τις δεξαμενές και ποιο θα είναι το κόστος.
 
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.