Η Εφορεια Αρχαιοτητων Ροδοπης γιορταζει την Ευρωπαικη Ημερα Συντηρησης

Εκπαιδευτική δράση για τους φοιτητές του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας του ΔΠΘ στο Αρχαιολογικό Μουσείο Κομοτηνής

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ροδόπης θα συμμετάσχει και φέτος εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Κληρονομιάς 2019, η οποία τιμάται για δεύτερη χρονιά στο πλαίσιο των δράσεων της ECCO (European Confederation of Conservator-Restorers' Organisations) για το Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2019.
 
Στόχος είναι η ανάδειξη της επιστήμης της συντήρησης και η σημαντική της συνεισφορά στη διαφύλαξη της πολιτιστικής κληρονομιάς, καθώς και η γνωριμία του κοινού με το αθέατο επάγγελμα του συντηρητή.
 
Η Εφορεία  Αρχαιοτήτων Ροδόπης διοργανώνει εκπαιδευτική δράση για τους φοιτητές του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας του Δ.Π.Θ. την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου και ώρα 10:00 στο Αρχαιολογικό Μουσείο Κομοτηνής.


 
Η δράση θα περιλαμβάνει ιστορική αναδρομή της συντήρησης αρχαιοτήτων στην Ελλάδα, γνωριμία με την ιστορία και τα ευρήματα από το Βυζαντινό Κάστρο Κομοτηνής και το Ιμαρέτ Κομοτηνής, καθώς και συντήρηση κεραμικής στο εργαστήριο συντήρησης του Αρχαιολογικού Μουσείου Κομοτηνής.
 
Υπεύθυνοι για τη διεξαγωγή είναι οι συντηρήτριες Ευαγγελία Λαϊνίδου και Ευαγγελία Γκουντάκου και ο αρχαιολόγος Περικλής Σλαμπέας.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.