Λιμενικο ταμειο στο Φαναρι ζητησε ο Πετρος Καραβετης

Με αφορμή τη δυσκολία ανταπόκρισης στα αιτήματα όλων των λιμανιών της Ροδόπης από το Λιμενικό Ταμείο Αβδήρων

Τους εκπροσώπους του Δήμου Κομοτηνής στο Λιμενικό Ταμείο Αβδήρων, ώστε να συγκροτηθεί το ΔΣ και να προχωρήσουν κάποιες διαδικασίες που θεωρούνται απαραίτητες, τόσο για τον εκσυγχρονισμό του λιμανιού του Φαναρίου αλλά και τον εξορθολογισμό του κόστους ελλιμενισμού, όρισε το Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου
 
Να σημειωθεί πως στη συνεδρίαση, πλην εξαιρέσεων, δεν ορίστηκαν εκπρόσωποι σε Νομικά πρόσωπα που εκπροσωπείται ο Δήμος ή ανήκουν σε αυτόν, γιατί αναμένεται αλλαγή στον νόμο για τον ορισμό των συμβούλων, για αυτό και το συμβούλιο θα τα ορίσει αφού επικαιροποιηθεί η νομοθεσία.
 
Παρόλα αυτά υπάρχουν θέματα που δεν μπορούν να περιμένουν, και ένα από αυτά είναι η συγκρότηση του ΔΣ του Λιμενικού Ταμείου Αβδήρων, για αυτό και ορίστηκαν και αν εμπίπτουν στις αλλαγές που θα γίνουν, θα πρέπει να οριστούν ξανά όπως ορίζουν αυτές.
 
Έτσι ο Δήμος έχει τέσσερις εκπροσώπους, μαζί με τους αναπληρωτές τους, που ορίστηκαν γιατί όπως σημείωσε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών έργων κ. Δημήτρης Καρασταύρου, θέλουν να συγκροτηθεί γρήγορα σε ΔΣ το σώμα καθώς υπάρχει πρόσκληση από το Φιλόδημο, η οποία χρηματοδοτεί τις μελέτες στους χώρους των λιμανιών, όμως η πρόταση πρέπει να γίνει από τον οικείο φορέα, στη συγκεκριμένη περίπτωση το Λιμενικό ταμείο.
 
Μέσω αυτού είναι μια καλή ευκαιρία να καταγραφούν οι ανάγκες στο Λιμάνι, ενώ όποιες μελέτες υλοποιηθούν από το πρόγραμμα θα έχουν προτεραιότητα στο ΕΣΠΑ 2021-27 για υλοποίηση.
 
Με την ευκαιρία της συζήτησης του θέματος, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Αντώνης Γραβάνης σημείωσε πως έχει δημιουργηθεί ένα σημαντικό ζήτημα στο Φανάρι, που εμπίπτει στις αρμοδιότητες του ταμείου, όσο αφορά τις τιμές για τα αλιευτικά σκάφη στο αλιευτικό καταφύγιο και θα πρέπει να το δουν οι εκπρόσωποι του Δήμου, γιατί φεύγουν από αυτό, κάτι που επιβεβαίωσε και ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Δημήτρης Πολιτειάδης, που τόνισε πως είχαν επαφή με το υπουργείο, όμως όποια παρέμβαση πρέπει να γίνει από την πρόεδρο του Ταμείου.
 
Τα τέλη στο Φανάρι, επειδή χαρακτηρίζεται σαν καταφύγιο, είναι 1200 ευρώ για σκάφη έως 7 μέτρα, ενώ στην Καβάλα τα τέλη είναι 500 ευρώ.
 
Για αυτό και πρέπει το νέο ΔΣ να έρθει σε επαφή με το Υπουργείο ώστε να αλλάξει αυτή η πολιτική.
 
Πάντως με δεδομένη τη δυσκολία που υπάρχει στην επικοινωνία τόσο όσων δραστηριοποιούνται στο λιμάνι του Φαναρίου όσο και στα άλλα δύο λιμάνια της Ροδόπης με το Λιμενικό ταμείο στα Άβδηρα, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Φαναρίου κ. Πέτρος Καραβέτης πρότεινε να δημιουργηθεί Λιμενικό ταμείο στο Φανάρι, ώστε να μπορούν να καλύπτουν και να διαχειρίζονται οι ίδιοι τις ανάγκες τους.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.