Συναντηση ΣΑΣΟΕΕ με Μακη Βοριδη για τα θεματα των βαμβακοπαραγωγων

Ζήτησαν την παρέμβαση του υπουργού για καλύτερες τιμές στο βαμβάκι

Συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάκη Βορίδη είχαν τη Δευτέρα εκπρόσωποι του ΔΣ του Συνδέσμου Αγροτικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων και Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΑΣΟΕΕ) με βασικό θέμα συζήτησης, την δύσκολη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί φέτος στον κλάδο του βαμβακιού.
 
Στη συνάντηση αυτή, όπου τον ΣΑΣΟΕΕ εκπροσώπησαν οι κ.κ. Χρήστος Τσιχήτας, πρόεδρος της ΕΑΣ Θεσσαλονίκης, Αχιλλέας Λιούτας, πρόεδρος της ΕΑΣ Τρικάλων, Θανάσης Παπαθανασόπουλος, πρόεδρος της ΕΑΣ Λαμίας και Αξιώτης Γαμπρούδης, πρόεδρος της ΕΑΣ Διδυμοτείχου-Έβρου, έγινε εκτενής συζήτηση για τα μεγάλα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουν οι βαμβακοπαραγωγοί στη χώρα μας.
 
Μεταξύ άλλων, τα μέλη του ΣΑΣΟΕΕ ανέφεραν ότι, η μεγάλη υποχώρηση των διεθνών τιμών και κατ’ επέκταση των τιμών που αγοράζουν τα εκκοκκιστήρια, σε συνδυασμό με το υψηλό κόστος παραγωγής και την αύξηση των καλλιεργούμενων εκτάσεων, δημιουργούν μεγάλες δυσκολίες για τους Έλληνες βαμβακοπαραγωγούς.
 
Ο Σύνδεσμος ζήτησε τη συμβολή του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, ώστε να πιεστούν οι εκκοκκιστικές επιχειρήσεις να εξαντλήσουν κάθε περιθώριο και να δώσουν καλύτερες τιμές, προκειμένου να περάσει αυτή η ιδιαίτερα δύσκολη, για τους βαμβακοπαραγωγούς, χρονιά.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.