Στηριξη για την στελεχωση και την χρηματοδοτηση του Δημου Κομοτηνης ζητησε ο Γ. Γκαρανης απο τον Δ. Χαριτου

Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ συνέχισε τις επαφές του με τους Δημάρχους της Ροδόπης

Τον κύκλο επαφών του με τους Δημάρχους της Ροδόπης συνέχισε το πρωί της Δευτέρας 23 Σεπτεμβρίου ο βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημήτρης Χαρίτου, που επισκέφτηκε τον Δήμαρχο Κομοτηνής κ. Γιάννη Γκαράνη, συνοδευόμενος από την συντονιστή της Τ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αγγελική Κουγιουμτζόγλου.
 
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν τα προβλήματα και οι ανάγκες του Δήμου Κομοτηνής την επόμενη περίοδο, με τον κ. Χαρίτου να δεσμεύεται πως θα είναι αρωγός σε ό,τι χρειάζεται, ώστε να υπάρχει συμβολή του Δήμου στην αναπτυξιακή προσπάθεια για τον τόπο, αλλά και να στηρίξει την κοινωνική πολιτική του.
 
Ο δήμαρχος καλωσόρισε τον βουλευτή, χαρακτηρίζοντας ιδιαίτερα θετική την πρωτοβουλία του βουλευτή να επιδιώξει συνάντηση μαζί του και να ακούσει τα προβλήματα. 

Απαραίτητη η στήριξη του Δήμου Κομοτηνής 

Ο κ. Χαρίτου τόνισε πως οι Δήμοι έχουν έναν πολύ σημαντικό ρόλο στα τοπικά πράγματα, με αρμοδιότητες και χρηματοδοτικά εργαλεία για αξιοποίηση, ώστε να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τα τοπικά προβλήματα και τις ανάγκες των πολιτών, συμβάλλοντας στην αναπτυξιακή προσπάθεια για τον τόπο.
 
Έχουν επίσης αρμοδιότητα στην άσκηση κοινωνικής πολιτικής, πολύ σημαντική για τους δημότες, και αυτόν τον σημαντικό ρόλο ασκεί με υπευθυνότητα ο Δήμος Κομοτηνής, γι’ αυτό και τον επισκέφτηκε επιθυμώντας να συνδράμει με τη νέα του ιδιότητα, ώστε να υπάρξουν τα καλύτερα αποτελέσματα.
 
Όπως τόνισε, ο Δήμος Κομοτηνής έχει στη διάθεσή του ένα γενναίο χρηματοδοτικό εργαλείο, τον Φιλόδημο, ένα πρόγραμμα της προηγούμενης κυβέρνησης, με προϋπολογισμό άνω των 12 εκ. ευρώ, για έργα αγροτικής οδοποιίας, ανάπλασης παιδικών χαρών, συντήρησης σχολικών μονάδων και χρηματοδότηση για έργα σε ύδρευση και αποχέτευση.
 
Μετά από συστηματική προσπάθεια που έκαναν τόσο ο Δήμος όσο και η ΔΕΥΑΚ, έχουν αξιοποιηθεί χρηματοδοτικά εργαλεία, που εγκρίθηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση, όπως ο βιολογικός παραλιακής ζώνης Φαναρίου και η  υδροδότηση της πόλης από το φράγμα Γρατινής.
 
Για αυτό και θέλησε να ενημερωθεί και να συζητήσει  με τον δήμαρχο για όλα όσα είναι σε εξέλιξη, αλλά και το σοβαρό πρόβλημα της υποστελέχωσης που πλήττει πολλές κρίσιμες υπηρεσίες του Δήμου, ιδιαίτερα την Πολεοδομία και την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων. 
 
Ο βουλευτής ευχαρίστησε τον δήμαρχο για την συνάντηση, ευχόμενος καλή επιτυχία και καλή συνέχεια στο έργο του και δήλωσε ότι θα συνδράμει σε κάθε προσπάθεια του Δήμου, που στόχο θα έχει την ανάπτυξη και την ευημερία των δημοτών.
 
Σε ερώτηση για το αν η σημερινή κυβέρνηση θέτει σε κίνδυνο το έργο που έγινε από την προηγούμενη κυβέρνηση για τους Δήμους, ο κ. Χαρίτου απάντησε πως «εδώ θα είμαστε για να διαφυλάξουμε και να υπερασπιστούμε όσα έχει κατοχυρώσει η προηγούμενη κυβέρνηση και έχουν κατακτήσει οι Δήμοι, αναφέρομαι στο θεσμικό πλαίσιο και τα χρηματοδοτικά εργαλεία, όπως ο Φιλόδημος. Όμως ανησυχήσουμε ότι κάποια πρώτα δείγματα γραφής της σημερινής κυβέρνησης είναι σε λάθος κατεύθυνση, όπως οι αλλαγές που έγιναν στο θεσμικό πλαίσιο». 

Παράδειγμα η κίνηση του βουλευτή 

Ο κ. Γκαράνης ευχαρίστησε τον κ. Χαρίτου για την επίσκεψή του, τονίζοντας πως η κίνησή του, να επισκεφτεί το Δήμο, θα πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα και για τους άλλους Βουλευτές, να βρίσκονται κοντά στην αυτοδιοίκηση.
 
Ο Δήμος Κομοτηνής έχει κάνει βήματα και άλματα τα τελευταία χρόνια, αλλά υπάρχουν και άλλα που πρέπει να γίνουν, και ελπίζουν πως σε συνεργασία με τους βουλευτές της περιοχής θα μπορέσουν να πάνε το Δήμο ακόμα πιο μπροστά.
 
Ένα από τα σημαντικότερα θέματα που έθεσε, είναι η υποστελέχωση και η υποχρηματοδότηση του Δήμου, και αυτά πρέπει να τεθούν επί τάπητος ώστε ο Δήμος να βοηθήσει τόσο τους Δημότες όσο και την περιοχή για ένα καλύτερο Δήμο.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.