Σταση αναμονης απο τους βενζινοπωλες της Ροδοπης

Αναταράξεις από τις εξελίξεις στη διεθνή αγορά των καυσίμων - Διατηρούν (προς το παρόν) σταθερές τις τιμές, παρακολουθώντας τις διεθνείς εξελίξεις

Φόβοι για αύξηση των τιμών των καυσίμων στην Ελλάδα έπειτα από τη γεωπολιτική κρίση στον περσικό κόλπο που ξέσπασε μετά την επίθεση στις σαουδαραβικές πετρελαϊκές εγκαταστάσεις Aramco εκφράζονται από κύκλους της αγοράς.
 
Μια τέτοια εξέλιξη δεν είναι δυνατόν να αφήσει ανεπηρέαστη βέβαια και την περιοχή μας με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Βενζινοπωλών Ροδόπης  κ. Χρήστο Ταπατζά να εξηγεί  πως οι τιμές διεθνώς το τελευταίο δεκαήμερο έχουν εμφανίσει μεγάλες αυξήσεις και αποκαλύπτοντας ότι «περιμένουμε ακόμα μεγαλύτερα άλματα στην τιμή». Ο πρόεδρος των βενζινοπωλών της Ροδόπης διευκρίνισε ότι «ακόμα δεν έχουν εμφανιστεί στις πινακίδες των βενζινάδικων της περιοχής οι τιμές» καθώς ο ίδιος και οι συνάδελφοι του περιμένουν να δουν αν η συγκεκριμένη άνοδος στις διεθνείς τιμές θα συνεχιστεί, γεγονός που θα τους οδηγήσει στην αναπροσαρμογή των τιμών.
 
Και οι δυσμενείς εξελίξεις, όπως εξήγησε ο κ. Ταπατζάς, δεν σταματούν εδώ για τους βενζινοπώλες της Ροδόπης καθώς εξέφρασε φόβους πως αυτό θα ανοίξει ακόμη περισσότερο την «ψαλίδα» του άνισου ανταγωνισμού που βιώνουν οι βενζινοπώλες της περιοχής σε σχέση με τη γειτονική Βουλγαρία. «Στην Βουλγαρία αυτή την στιγμή η τιμή είναι στο 1.10 και εμείς  την έχουμε στο 1.60 οπότε αντιλαμβανόμαστε ότι δεν μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί σε κανένα σημείο» επεσήμανε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος των Βενζινοπωλών  για να αναφερθεί και στον ειδικό φόρο στην βενζίνη και το πάγιο αίτημα των βενζινοπωλών για μείωσή του, καθώς έτσι «θα συμβεί η παράλληλη πτώση των τιμών και ο κόσμος θα μπορεί να αγοράσει φθηνότερα και χωρίς άγχος, αφού οι τιμές θα είναι και πιο προσιτές». 

Στάση αναμονής και στη διαμόρφωση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης 

Με δεδομένο πως σε κάτι λιγότερο από ένα μήνα θα αρχίσει και η διανομή του πετρελαίου θέρμανσης ο κ. Ταπατζάς δεν θα μπορούσε να μην τοποθετηθεί και για τις τιμές που αναμένονται φέτος. «Μιλάμε για ένα κοινωνικό αγαθό που δεν έπρεπε να λείπει από κανένα σπίτι» τόνισε ο ίδιος για να παραδεχτεί ωστόσο πως «με αυτές τις τιμές που έχουμε είναι απαγορευτικές για τον μέσο πολίτη». Αν ξεκινούσε σήμερα το πετρέλαιο θέρμανσης σύμφωνα με τον ίδιο η τιμή θα ήταν στο 1.10 με 1.15 περίπου επισημαίνοντας παράλληλα ότι και στην συγκεκριμένη κατηγορία καυσίμου περιμένουν ο ίδιος και οι συνάδελφοι του να δουν πώς θα διαμορφωθούν οι διεθνείς τιμές για να καταλήξουν στην τελική τιμή.
 
Όσο για τα σενάρια που είδαν  το τελευταίο διάστημα περί αύξηση στο επίδομα θέρμανσης από τα 12,5 λεπτά στα 16 λεπτά ο κ. Ταπατζάς σχολίασε χαρακτηριστικά ότι «αυτή η αύξηση είναι αμελητέα ποσότητα».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.