Ε.Στυλιανιδης προς ξενοδοχους: «Πρεπει μαζι να υλοποιησουμε το σχεδιο τουριστικης αναπτυξης, Ροδοπη 4 Εποχες»

Επαφές του βουλευτή Ροδόπης για την κατάρτιση ενός τουριστικού προγράμματος

Συνάντηση εργασίας με τους ξενοδόχους της Ροδόπης είχε ο Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης με στόχο την από κοινού οριοθέτηση και υλοποίηση ενός τουριστικού προγράμματος «Ροδόπη 4 εποχές».
 
Ο Βουλευτής Ροδόπης πρότεινε:

  • Τη διεκδίκηση υποχρεωτικών εκπαιδευτικών εκδρομών στη Θράκη από το Υπουργείο Παιδείας, όπως επί της δικής του Υπουργίας.
  • Την υποχρεωτική επίσκεψη στην περιοχή των Στρατιωτικών Σχολών, της Διπλωματικής Ακαδημίας, της Σχολής Δικαστών και άλλων οργανωμένων συνόλων.
  • Την υποχρεωτική ενδιάμεση στάση στην Κομοτηνή, των τουριστικών γκρουπ από τη νότια Ελλάδα που επισκέπτονται την Κωνσταντινούπολη.
  • Την ανάδειξη του δικτύου μουσείων του Νομού σε ένα εξειδικευμένο οδηγό προβολής.
  • Την τουριστική αξιοποίηση του κάθετου άξονα, με την ανάληψη της διαχείρισης από την Τοπική Αυτοδιοίκηση και την επιβολή διοδίων, τα έσοδα των οποίων θα διατίθενται αποκλειστικά, εκτός της συντήρησης, για την τουριστική προβολή και τη διοργάνωση δωρεάν εκδρομών από τα Βαλκάνια με πούλμαν αποκλειστικά στην Κομοτηνή και τους οικισμούς του Ν. Ροδόπης. Η χρηματοδότηση θα γίνεται από τα έσοδα των διοδίων και θα εκτελείται από τα ΚΤΕΛ Ροδόπης και άλλα τοπικά τουριστικά πρακτορεία, διότι όπως τόνισε ο Βουλευτής «Είναι απαράδεκτο να διέρχονται από την Κομοτηνή 1,9 εκ ΙΧ αυτοκίνητα και να μην μπαίνει κανένα στην πόλη μας, γιατί εγκαταλείφθηκαν μετά το 2009 όλες οι συμπληρωματικές πολιτικές που είχαμε σχεδιάσει για τον κάθετο άξονα της Νυμφαίας. Το δρόμο που φτιάξαμε τον αξιοποιεί έξυπνα η Θάσος και η Καβάλα και τον χρηματοδοτεί η αγορά της Κομοτηνής γιατί κάποιοι αδιαφόρησαν για τις συμπληρωματικές πολιτικές».
  • Την ανάπτυξη με έξυπνες κινήσεις του εκκλησιαστικού, αθλητικού, συνεδριακού, εναλλακτικού τουρισμού μέσα από την αξιοποίηση των υποδομών που έχουμε αναπτύξει τα προηγούμενα χρόνια: κλειστό γυμναστήριο ΕΚΤΕΝΕΠΟΛ, Πανεπιστήμιο, Μέγαρο Μουσικής, Τσανάκλειο Μέγαρο, Δημοτικό Γήπεδο, Αρχαίο Θέατρο, Μουσεία κλπ.

«Είναι πολλά τα θέματα και οι τομείς δραστηριότητας που μπορεί να μας ενεργοποιήσουν. Αυτό που απαιτείται είναι συστηματική συνεργασία, στρατηγικός σχεδιασμός, συντονισμός των τοπικών αρχών και αξιοποίηση της επιρροής μας στα Κέντρα των Αποφάσεων» τόνισε ο Βουλευτής και συμφώνησαν οι ξενοδόχοι προκειμένου να εγκαινιαστεί ένα νέο κεφάλαιο συνεργασίας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.