Ξυλαγανη: Το λεωφορειο δεν χωρα να περασει· οι γονεις ανησυχουν για την ασφαλεια των παιδιων τους

Απαρατήρητα

Ένα σημαντικό θέμα έχει προκύψει με την μετακίνηση των μαθητών από τις εργατικές κατοικίες της Ξυλαγανής προς τα σχολεία του οικισμού.
 
Όπως ενημέρωσαν τον «ΠτΘ» κάτοικοι των εργατικών κατοικιών, τα ΚΤΕΛ έχουν διαθέσει όπως προβλέπεται όχημα για την μετακίνηση των μαθητών. Το πρόβλημα ξεκινάει επειδή ο οδηγός του συγκεκριμένου δρομολογίου θεωρεί ότι δεν υπάρχει αρκετός χώρος εντός των εργατικών κατοικιών για το μεγάλο λεωφορείο που διαθέτει, με συνέπεια να παραλαμβάνει και να αφήνει τους μαθητές σε ένα σημείο στον δρόμο μακριά από τα σπίτια και χωρίς την απαραίτητη οδοσήμανση.
 
Οι κάτοικοι τονίζουν ότι την περσινή χρονιά, τα δρομολόγια γινόταν με μικρό και ευέλικτο λεωφορείο και όταν αυτό χάλασε για περίπου δέκα ημέρες οι μαθητές εξυπηρετήθηκαν από μεγαλύτερο λεωφορείο χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα. Στο σημείο αυτό να επισημάνουμε ότι ο οδηγός είναι διαφορετικός σε σχέση με φέτος. Παράλληλα καλούν τους ανθρώπους του ΚΤΕΛ, να έρθουν και να ελέγξουν τον δρόμο και να κρίνουν και οι ίδιοι αν είναι εύκολη η κίνηση του λεωφορείου.
 
Ο «ΠτΘ» επικοινώνησε με τον Προέδρο των ΚΤΕΛ κ. Δεληγκιόζης, ο οποίος μας ενημέρωσε ότι όντως το λεωφορείο δεν χωράει και δεν μπορεί να αλλάξει κάτι.
 
Τέλος, η Πρόεδρος του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων ενημέρωσε τον Δήμαρχο για την κατάσταση ενώ θα επικοινωνήσει και με την Πρωτοβάθμια ώστε να λυθεί το πρόβλημα. K.B.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.