Καλεσμα σε αντιφασιστικη πορεια για τον Π. Φυσσα απο την Παρανομια-ΕΑΑΚ

Την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου στην Παλιά Νομική

Σε αντιφασιστική πορεία καλεί τους πολίτες της Κομοτηνής, η Παρανομία-ΕΑΑΚ για τα έξι χρόνια από την άγρια δολοφονία του Παύλου Φύσσα με μαχαίρι από τον Γιώργο Ρουπακιά στην Νίκαια της Αθήνας.
 
Ακολουθεί το κάλεσμα της Παρανομίας-ΕΑΑΚ:
 
«Την Τετάρτη 18/9 συμπληρώνονται 6 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τον νεοναζί  Γ. Ρουπακιά μετά από ενέδρα του τάγματος εφόδου Νίκαιας της Χρυσής Αυγής. Συμπληρώνονται 5 χρόνια τρομοκρατίας, πογκρόμ, επιθέσεων και δολοφονιών από τη Χρυσή Αυγή, της οπoίας τα μέλη εξακολουθούν να κυκλοφορούν ανενόχλητα στους δρόμους, με τη δικαιοσύνη να μην φαίνεται να μπορεί (μάλλον να θέλει) να θέσει ένα τέλος στον κύκλο αίματος.
 
Είναι κύκλος αίματος και όχι μεμονωμένο περιστατικό. Της δολοφονία του Παύλου είχε προηγηθεί η δολοφονία του πακιστανού εργάτη Σαχζάτ Λουκμάν. Μετά τη δολοφονία Φύσσα ακολούθησε η συντονισμένη επίθεση των ταγμάτων εφόδου στο Πέραμα ενάντια σε μέλη του ΠΑΜΕ και του Σωματείου της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης. Η άμεση αντίδραση της κοινωνίας και του αντιφασιστικού κινήματος φάνηκε να σπάει τον «κύκλο» φασιστικής τρομοκρατίας  καθώς η δράση της Χ.Α. περιορίστηκε σημαντικά για ένα διάστημα. Το «φίδι» όμως δεν πέθανε και με αφορμή τα συλλαλητήρια για το Μακεδονικό επέστρεψε στο προσκήνιο, με μέλη τη Χ.Α. να είναι «πρώτη μούρη» στα συλλαλητήρια. Ακολούθησε ένα κρεσέντο βίας που έφτασε μέχρι την πυρπόληση της κατάληψης Libertatia και του ΕΚΧ “Σχολείο” στη Θεσσαλονίκη και του ΕΚΧ “Φαβέλα” στην Αθήνα, καθώς και την πρόσφατη δολοφονική επίθεση ενάντια σε μετανάστες στις 15/7 στη Θεσσαλονίκη, σε κεντρικό σημείο της πόλης (οδ. Ναυαρίνου).
 
Στο στόχαστρο των φασιστών, σε κάθε περίπτωση ο κόσμος της εργασίας, της καθημερινής πάλης για μια καλύτερη ζωή και ένα καλύτερο κόσμο. Το ίδιο και της Κυβέρνησης ΝΔ που στοιχισμένη με τη ρατσιστική συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, φέρει ακέραια την ευθύνη για την αντι-προσφυγική και αντιμεταναστευτική πολιτική πνιγμών, απελάσεων, φυλακίσεων και εγκλεισμού των θυμάτων της φτώχειας και του πολέμου που εφαρμόζει. Μιας πολιτικής που ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για την αποθράσυνση των νεοναζί και την αύξηση των κρουσμάτων ρατσιστικών επιθέσεων.
 
Οι αντιφασιστικές κινητοποιήσεις αποτελούν σημαντικό σταθμό του κοινού αγώνα ντόπιων-προσφύγων και μεταναστών και ενάντια στους πολέμους και τις επεμβάσεις της Δύσης, που παράγουν νέα κύματα ξεριζωμένων ανθρώπων. Ο μόνος τρόπος για να τσακιστεί ο φασισμός είναι να μη δώσουμε ούτε σπιθαμή χώρου στους φασίστες και τις ιδέες τους.
 
Ολες-οι στην Αντιφασιστική Πορεία στην επέτειο δολοφονίας του Π. Φύσσα την Τετάρτη 18/9 στις 18:00 στην Παλιά Νομική με το μπλοκ της πρωτοβουλίας φοιτητών-τριών».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.