Καλεσμα στο 45ο Φεστιβαλ ΚΝΕ Οδηγητη στην Κομοτηνη

«Θα χτίσουμε έναν κόσμο λέφτερο, ανοιχτό, γεμάτο ελπίδα!» το μήνυμα του φετινού Φεστιβάλ

Κάλεσμα στους νέους και όχι μόνο να πιστέψουν ότι με τους αγώνες, τα όνειρα, τη δύναμή τους «θα χτίσουμε έναν κόσμο λέφτερο, ανοιχτό, γεμάτο ελπίδα!» όπως λένε και οι στίχοι του Ναζίμ Χικμέτ, κάνουν τα μέλη της ΚΝΕ, απευθύνοντας ανοιχτή πρόσκληση να συμμετάσχουν στο 45ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου στο Πάρκο Αγίας Παρασκευής στην Κομοτηνή.
 
Το Φεστιβάλ ξεκινά στις 19:30 με τη θεατρική παράσταση «Η επιστροφή του Μαρξ» και θα συνεχιστεί με πολιτική ομιλία από τον Βουλευτή του ΚΚΕ Λεωνίδα Στολτίδη, Hip Hop συναυλία με τους Urban Pulse, Λαϊκό γλέντι με τον Hasan Ovali και DJ Party. 

Ένα σημαντικό πολιτικό-πολιτιστικό γεγονός 

Να συμμετέχουν στο Φεστιβάλ κάλεσε τους νέους της περιοχής μας η κ. Αρχοντούλα Τσικνή, γραμματέας του Τομεακού Συμβουλίου Ροδόπης της ΚΝΕ και μέλος του συμβουλίου περιοχής της ΚΝΕ, επισημαίνοντας πως το φεστιβάλ πραγματοποιείται για να ενώσουν τις φωνές τους, τους προβληματισμούς τους, τα όνειρά που έχουν όλοι για τη ζωή και το μέλλον τους.
 
Κάλεσαν λοιπόν όλους να έρθουν μαζί τους στον αγώνα της διεκδίκησης των σύγχρονων αναγκών τους, στη δουλειά, την μόρφωση, τον αθλητισμό, τον πολιτισμό, συνολικά στην ζωή. «Θέλουμε το Φεστιβάλ μας να είναι η φωνή και τα συνθήματα των μαθητών για σχολείο που μορφώνει και δε θα εξοντώνει, τα αιτήματα και οι διεκδικήσεις των φοιτητών για αναβαθμισμένες σπουδές για όλους με κατοχυρωμένο το δικαίωμα στην σταθερή και μόνιμη δουλειά, η αγωνία των νέων εργαζομένων και των πρακτικάριων που ζουν από πρώτο χέρι τι σημαίνει καπιταλιστική εκμετάλλευση και τι σημαίνουν στην πράξη τα παχιά λόγια της κυβέρνησης ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ περί “βιώσιμης” ανάπτυξης» σημείωσε, τονίζοντας πως θα αντιμετωπίσουν την νέα κυβέρνηση με αγώνες,  με δυνάμωμα της συλλογικής διεκδίκησης, με οργάνωση και αντίσταση στους χώρους μόρφωσης.
 
Φέτος, σημείωσε, συμπληρώνονται 45 χρόνια ζωής για το Φεστιβάλ ΚΝΕ-«Οδηγητή»που αποτελεί το μεγαλύτερο πολιτικό-πολιτιστικό γεγονός των νέων, συμβάλλοντας στην ανάδειξη όλων των τεχνών, για αυτό και αναβαθμίζεται τόσο στο περιεχόμενο όσο και τη μορφή του σε όλη την Ελλάδα, γιατί στήνεται με το μεράκι, την έμπνευση, την φαντασία, την επιμονή και την συλλογική, σχεδιασμένη, εθελοντική δουλειά χιλιάδων μελών και φίλων της ΚΝΕ και του ΚΚΕ. 

Ανάπτυξη με γνώμονα τις λαϊκές ανάγκες 

Από την πλευρά της η κ. Αμαλία Κασαπαντωνίου, μέλος της τομεακής Ροδόπης του ΚΚΕ, κάλεσε τους εργαζόμενους, τις νέες, τους νέους, τους φτωχούς αγρότες και τους αυτοαπασχολούμενους, στο Φεστιβάλ, που σμίγει το χθες με το σήμερα και το αύριο του εργατικού επαναστατικού κινήματος.
 
Το Φεστιβάλ έχει απάντηση στην άποψη ότι δεν αλλάζουνε τα πράγματα, που είναι το σύνθημα του από τους στίχους του Ναζίμ Χικμέτ, για ένα κόσμο στον αντίποδα ενός δρόμου ανάπτυξης και ενός συστήματος που βρίσκεται σε βαθιά σήψη, που γεννά αγεφύρωτες αντιθέσεις και που αν δεν ανατραπεί θα φέρει περισσότερη φτώχεια, δυστυχία, κρίση και πολέμους.
 
Η ανάκαμψη, το καλό οικονομικό κλίμα, η εμπιστοσύνη των αγορών και των επενδυτών για τα οποία κομπάζει η σημερινή κυβέρνηση, σημείωσε, δεν ανατρέπουν την κατάσταση και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός, αντίθετα αποτελούν προϋπόθεση για την αντιλαϊκή πολιτική των μεταμνημονιακών δεσμεύσεων.
 
Η πραγματικότητα είναι ότι αυτοί που βαφτίζουν μεσαία τάξη όποιον ζει πάνω από το όριο της φτώχειας, συντηρούν την φοροληστεία, ενώ οι ίδιοι που πανηγυρίζουν για την ελληνική ναυτιλία και την ισχυρή θέση  του ελληνικού εφοπλιστικού κεφαλαίου, αφήνουν νησιά χωρίς πλοίο, γιατί όπως σημείωσε η κ. Κασαπαντωνίου, τα πλοία-σαπάκια τους παθαίνουν την μία βλάβη μετά την άλλη, ενώ τσεπώνουν εκατομμύρια επιδοτήσεων για τις άγονες γραμμές, κάτι που φάνηκε στη Σαμοθράκη.
 
Η ανάπτυξη που σχεδιάζουν είναι για το μεγάλο κεφάλαιο, είναι η θωράκιση των κερδών σε βάρη των εργαζομένων και των δικαιωμάτων τους, με χαμηλούς μισθούς, άθλιες εργασιακές συνθήκες, καταστρέφοντας το περιβάλλον για μια χούφτα μονοπώλια.
 
Στον αντίποδα βρίσκεται η ανάπτυξη με γνώμονα τις ανάγκες της κοινωνίας που προτείνει το ΚΚΕ, της κοινωνικής ιδιοκτησίας τους κεντρικού επιστημονικού σχεδιασμού της οικονομίας, της ενεργού συμμετοχής των εργαζομένων στην λήψη και τον έλεγχο των αποφάσεων.
 
Για αυτό και κάλεσε τους εργαζόμενους και τους νέους να συμμετάσχουν στο φετινό Φεστιβάλ, για να συζητήσουν την πολιτική πρόταση του κόμματος, και πως σήμερα είναι επίκαιρη και αναγκαία η πρότασή τους, ο σοσιαλισμός.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.