Τελη Σεπτεμβρη πιανει δουλεια η Επιτροπη Αναθεωρησης του Συνταγματος

Στόχος να ολοκληρωθεί η διαδικασία τον Νοέμβριο

Μέχρι τέλη Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει στην Επιτροπή Αναθεώρησης της Βουλής η συζήτηση επί των αναθεωρητέων άρθρων που είχε εγκρίνει η προηγούμενη Αναθεωρητική Βουλή, η οποία θα ολοκληρωθεί σε ένα μήνα.
 
Στόχος είναι μέσα στον Οκτώβριο η Επιτροπή Αναθεώρησης να έχει ολοκληρώσει τις εργασίες της και τον Νοέμβριο να διεξαχθούν από την Ολομέλεια οι ψηφοφορίες επί όλων των αναθεωρητέων διατάξεων για να κλείσει η αναθεωρητική διαδικασία από τη παρούσα Βουλή. Αυτό είναι το χρονοδιάγραμμα για την Αναθεώρηση του Συντάγματος, όπως αποφασίστηκε την Πέμπτη από τη Διάσκεψη των Προέδρων.
 
Ενημερώνοντας τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο πρόεδρος του Σώματος της Ολομέλειας Κώστας Τασούλας διευκρίνισε ότι η παρούσα Αναθεωρητική Βουλή θα κληθεί να ψηφίσει επί συνολικά 49 διατάξεων για τις οποίες είχε κρίνει ότι είναι υπό αναθεώρηση η προηγούμενη Αναθεωρητική Βουλή.
 
Από αυτές, οι 33 είχαν ψηφιστεί από 151 βουλευτές και άρα θα πρέπει τώρα να υπερψηφιστούν από 180 βουλευτές, ενώ οι υπόλοιπες 16 χρειάζονται τη στήριξη 151 θετικών ψήφων καθώς είχαν λάβει πάνω από 180 στη προηγούμενη Αναθεωρητική Βουλή.
 
Να θυμίσουμε ότι με εισήγηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, Πρόεδρος της Επιτροπής Αναθεώρησης αναμένεται να αναλάβει ο βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης.
 
Στη Διάσκεψη των Προέδρων αποφασίστηκε επίσης να ξεκινήσει στις 20 Σεπτεμβρίου στην Ολομέλεια η «Ώρα του Πρωθυπουργού», ενώ υποχρεωτική θα είναι η παρουσία των υπουργών στον κοινοβουλευτικό έλεγχο για να απαντήσουν σε ερωτήσεις βουλευτών και θα δικαιολογούνται μόνο σε περίπτωση που θα απουσιάζουν στο εξωτερικό.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.