Συνεχιζεται η «μαγειρικη» συνεργασια Δημου και ΔΙΕΚ Κομοτηνης

Για ακόμα μια χρονιά η ειδικότητα Chef θα φιλοξενηθεί στο χώρο των μαγειρείων του κτιρίου Φιλοξενίας και σίτισης απόρων και αστέγων

Στο χώρο των μαγειρείων του κτιρίου Φιλοξενίας και σίτισης απόρων και αστέγων του Δήμου Κομοτηνής θα κάνουν για ακόμα μια χρονιά τα μαθήματά τους οι καταρτιζόμενοι της ειδικότητας «Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας – (Chef)» του ΔΙΕΚ Κομοτηνής.
 
Όπως είναι γνωστό, ο Δήμος εδώ και κάποια χρόνια παραχωρεί το χώρο στο ΔΙΕΚ για τα μαθήματά, μιας και οι εγκαταστάσεις του ΔΙΕΚ δεν διαθέτουν τις κατάλληλες υποδομές.
 
Έτσι και φέτος το ΔΙΕΚ αιτείται τη δωρεάν  παραχώρηση της χρήσης του εργαστηριακού χώρου των μαγειρείων του κτιρίου Φιλοξενίας και σίτισης απόρων και αστέγων του Δήμου Κομοτηνής προκειμένου σε αυτό να διεξαχθούν τα μαθήματα της ειδικότητας «Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας – (Chef)» κατά το Α΄ και Β΄ εξάμηνο τη σχολικής περίοδο 2019-2020.
 
Τα εργαστηριακά μαθήματα θα γίνονται για πέντε ημέρες την εβδομάδα από Δευτέρα έως Παρασκευή και από ώρες  14:45 μ.μ. έως 20:30 μ.μ. Τα υλικά των εργαστηριακών μαθημάτων και τα υλικά καθαριότητας του χώρου αποτελούν έξοδα του Δ.ΙΕΚ Κομοτηνής, αδυνατούν όμως να συμμετέχουν  στην κάλυψη λειτουργικών εξόδων όπως κατανάλωση ρεύματος και νερού.
 
Το Δημοτικό συμβούλιο Κομοτηνής έκανε δεκτό το αίτημα του ΔΙΕΚ, παραχωρώντας το χώρο τις ώρες 14:45 μ.μ. έως 20:30 μ.μ., με πιθανότητα μικρής αλλαγής κατά τις ημέρες διανομής τροφίμων μέσω του προγράμματος ΤΕΒΑ, μιας και σύμφωνα με την εισήγηση της υπηρεσίας το Κέντρο Σίτισης χρησιμοποιείται ως Κέντρο Διανομής Προϊόντων του Ευρωπαϊκού Προγράμματος  ΤΕΒΑ.
 
Τα υλικά των εργαστηριακών μαθημάτων και τα υλικά καθαριότητας του χώρου αποτελούν έξοδα του Δ.ΙΕΚ Κομοτηνής, ενώ οι δαπάνες κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος και νερού θα βαρύνουν το Δήμο Κομοτηνής.
 
Η διάρκεια της παραχώρησης της χρήσης  θα είναι μέχρι 30 Ιουνίου 2020 (λήξη της σχολικής περιόδου 2019-2020).

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.