Η μυσταγωγια της «νεραιδας» Μαριας Παπαγεωργιου στο Αρχαιο Θεατρο της Μαρωνειας

Σε σύμπραξη με το Εργαστήρι Θεατρικής Παιδείας του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής

Την πέμπτη χρονιά παρουσίας του στο Αρχαίο Θέατρο της Μαρώνειας «γιόρτασε» το βράδυ του Σαββάτου, 24 Αυγούστου, το ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής.
 
Με μία παράσταση διαφορετική, σε σχέση με τις προηγούμενες θεατρικές κατά βάση παραστάσεις, μουσική αυτή φορά με την γνωστή τραγουδοποιό Μαρία Παπαγεωργίου «επί σκηνής» σε αρμονική και άκρως επιτυχημένη σύμπραξη  με το εργαστήρι θεατρικής Παιδείας του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής, στην συγκλονιστική ερμηνεία κειμένων μεγάλων Ελλήνων και ξένων λογοτεχνών, δια στόματος των κ.κ. Άννυς Μαχαιροπούλου, Γιώργου Κουκαλιώτη και Ελένης Αποστολίδου.
 

Μεταξύ αυτών απαγγέλθηκαν ποιήματα των Κική Δημουλά, Ναζίμ Χικμέτ, Πάμπλο Νερούδα, Νίκου Γκάτσου, Γιάννη Ρίτσου, Μάνου Ελευθερίου, Μίλτου Σαχτούρη και Μενέλαου Λουντέμη, ενώ στο πρόγραμμα συμπεριλήφθηκαν και ποιήματα των μελών του ΔΠΘ κ.κ. Σπύρου Κιοσσέ και Χάρη Μιχαλόπουλου.
 
Το «κορίτσι με την κόκκινη κιθάρα», ήτοι η Μαρία Παπαγεωργίου ως άλλη «νεράιδα» -όπως ένα από τα δημοφιλέστερα και ομορφότερα κομμάτια της – χάρισε στο κοινό μία υπέροχη βραδιά, κατά την οποία πέραν των προαναφερθέντων παρουσίασε το κομμάτι του προγράμματος που παρουσιάζει με τους συνεργάτες της εντός αλλά και εκτός Αθηνών, από την προσωπική της δισκογραφία, το νέο της δίσκο «Αλληλογραφία», την πρόσφατη συνεργασία της με το Μίκη Θεοδωράκη, αλλά και παραδοσιακά τραγούδια, δυτικά και ανατολικά ακούσματα, που όπως εξήγησε ταιριάζουν ιδανικά στην περιοχή μας.
 

Όλα αυτά υπό το υποβλητικό και εμπνευσμένο σκηνικό του Γιάννη Καραγκιουλμέζη, αλλά και τις συνθέσεις του Γιώργου Κελεσίδη ο οποίος καλωσόριζε μουσικά τους παρευρισκομένους.
 
Η Σοφία Ευκλείδου, στο τσέλο, ο Ντίνος Μάνος στο κοντραμπάσο και ο Σταύρος Ρουμελιώτης στην κιθάρα, συνόδεψαν μουσικά τους πρωταγωνιστές.
 

Αξίζει να σημειωθεί πως τους παρευρισκομένους καλωσόρισε ευχαριστώντας και το σύνολο των συντελεστών, για τελευταία φορά υπό τη θέση της πρόεδρου του ΔΗΠΕΘΕ η κ. Σοφία Μενεσελίδου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.