Αναμονη για την ολοκληρωση της διαδικασιας για το εργο της συντηρησης χωρων πρασινου

Ο νέος ανάδοχος, που θα αναλάβει τον καθαρισμό των δημόσιων χώρων, κέρδισε το έργο με έκπτωση 33%

Προσωρινό ανάδοχο για την συντήρηση χώρων πρασίνου σε κοινόχρηστους χώρους ευθύνης του Δήμου Κομοτηνής για ένα έτος ανέδειξε η Οικονομική επιτροπή του Δήμου Κομοτηνής, ο οποίος τις επόμενες μέρες θα πρέπει να προσκομίσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά για να αναλάβει το έργο.
 
Το έργο είχε προϋπολογισμό 161.085,85 ευρώ χωρίς ΦΠΑ, και ο ανάδοχος έδωσε έκπτωση 33% καταφέρνοντας να κερδίσει το έργο.
 
Οι παρεμβάσεις που προβλέπονται από τη μελέτη καλύπτουν τόσο την Κομοτηνή, όσο και τους οικισμούς, και αφορούν στην φροντίδα τόσο των χώρων πρασίνου όσο και των δέντρων στους χώρους αρμοδιότητας του Δήμου.
 
Να σημειωθεί πάντως πως η προηγούμενη σύμβαση, η οποία έληγε στις αρχές Αυγούστου, πήρε παράταση στο τελευταίο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο, με τον προηγούμενο ανάδοχο να μην έχει καταφέρει να ολοκληρώσει το συμβατικό του έργο εντός του έτους, όπως προέβλεπε η σύμβαση.
 
Να σημειώσουμε πάντως πως σύμφωνα με την προκήρυξη για το νέο έργο, η διάρκεια του ενός έτους ορίζεται από την υπογραφή της σύμβασης και για ένα χρόνο(όχι προγενέστερα της υφιστάμενης σύμβασης η οποία λήγει την 09/08/2019 ή την ημερομηνία ανάρτησης του υπογεγραμμένου από τα συμβαλλόμενα μέρη συμφωνητικού στο Κ.Η.Μ.ΔΗ.Σ. σε μεταγενέστερο χρόνο και για ένα έτος.
 
Πάντως αξίζει να αναφέρουμε πως το τελευταίο διάστημα έχουμε γίνει δέκτες παραπόνων για την κατάσταση των δημοσίων χώρων σε συγκεκριμένα σημεία, όπως σε κάποιους οικισμούς, από πολίτες αλλά και επισκέπτες.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.