Ηρθε η ωρα της αληθειας

Της έκδοσης

Δύο εβδομάδες έχουν μείνει μέχρι την ανάληψη των καθηκόντων των νέων δημοτικών αρχών, και ήδη βλέπουμε πως από αυτό το Σαββατοκύριακο θα ξεκινήσουν οι ορκωμοσίες των νέων Δημοτικών αρχών.
 
Έτσι φεύγουμε από την θερινή ραστώνη, και ξεκινά μια νέα αυτοδιοικητική περίοδος, η οποία απαιτεί, ακόμα και μετά τις αλλαγές που έχουν γίνει από το υπουργείο Εσωτερικών για την διοίκηση του Δήμου, συνεργασίες και τουλάχιστον μια βάση συνεννόησης, ώστε οι συνεδριάσεις των δημοτικών συμβουλίων να μην καταλήγουν σε συνεδρίες ανταλλαγής διαπληκτισμών, μετά από τις οποίες ο Δήμαρχος θα πηγαίνει και θα κάνει του κεφαλιού του.
 
Η αλήθεια είναι πως σε μεγάλο βαθμό, με δεδομένη τη χρόνια υποχρηματοδότηση, τις πάγιες ανάγκες αλλά και τον σταθερό έλεγχο του Παρατηρητηρίου Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ, τα περιθώρια δεν είναι πολύ μεγάλα, αλλά μέσα σε αυτό το περιβάλλον ήταν υποψήφιοι οι νέοι αυτοδιοικητικοί, και μέσα σε αυτό θα πρέπει να κινηθούν.
 
Τα τελευταία χρόνια άλλωστε στο Δήμο Κομοτηνής, και πλην κάποιων περιστατικών στους άλλους Δήμους της Ροδόπης, υπήρξε ένα βασικό επίπεδο, αν όχι απαραίτητα συνεννόησης, αλλά κατανόησης των θεμάτων και των αναγκών.
 
Το πρόσφατο κάλεσμα του Ντίνου Χαριτόπουλου προς τους άλλους συνδυασμούς στο Δήμο ΜαρωνείαςΣαπών δείχνει ότι το πνεύμα συνεργασίας υπάρχει, και μέχρι τώρα δεν έχουμε δει κάτι αντίθετο και στους άλλους Δήμους, τουλάχιστον μέχρι την αλλαγή της διοίκησης.
 
Βέβαια το σημαντικό είναι το πνεύμα συνεργασίας να υπάρχει από όλες τις πλευρές και κατά τη διάρκεια μιας θητείας, όχι μόνο στην αρχή της, αλλά αυτό, θα φανεί στο τέλος.
 
Αναμένουμε λοιπόν…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.