2η Εκθεση Τοπικων Προιοντων και Οικοτεχνιας στην Ξανθη

Από το Επιμελητήριο Ξάνθης στο πλαίσιο των Γιορτών της Παλιάς Πόλης

Το Επιμελητήριο Ξάνθης, μετά την εξαιρετικά επιτυχημένη περσινή διοργάνωση, διοργανώνει και φέτος την «2η Έκθεση Τοπικών Προϊόντων και Οικοτεχνίας», με τη συμμετοχή παραγωγικών και μεταποιητικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην Ξάνθη και την Περιφέρεια ΑΜΘ.
 
Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στο Γήπεδο Α.Ο.Ξ. από την Κυριακή 01 έως και την Τετάρτη 04 Σεπτεμβρίου 2019.
 
Το επιμελητήριο ευελπιστεί ότι αυτή η Έκθεση, η οποία πραγματοποιείται στο πλαίσιο των Γιορτών Παλιάς Πόλης, θα γίνει θεσμός καθώς αυτή την περίοδο επισκέπτονται την περιοχή μας περισσότεροι από 100.000 επισκέπτες από όλη την Ελλάδα και τις γειτονικές χώρες.
 
Σκοπός του Επιμελητηρίου είναι η παρουσίαση, προβολή και ανάδειξη όλων παραγόμενων τοπικών προϊόντων ως κυρίαρχο στοιχείο της ταυτότητας του τόπου μας.
 
Επιπλέον σκοπεύουν τη σύνδεση του τουρισμού, της μεταποίησης και του πρωτογενή τομέα μέσω των ιδιαίτερων τοπικών χαρακτηριστικών και μέσω των ιδιαίτερων τοπικών αγροδιατροφικών προϊόντων, τη δημιουργία προστιθέμενης αξίας σε πολλούς συνδεδεμένους με την τουριστική δραστηριότητα παραγωγικούς κλάδους ώστε να αποτελέσουν μια σίγουρη και σταθερή «δεξαμενή» θέσεων εργασίας.
 
Η Ξάνθη και η Περιφέρεια, με την μακρόχρονη ανάπτυξη και παραγωγή, διαθέτει σύγχρονες μεταποιητικές επιχειρήσεις που παράγουν υψηλής ποιότητας προϊόντα τα οποία ικανοποιούν πληθώρα αναγκών στην ελληνική και διεθνή αγορά. Γι’ αυτό και αποτελεί προτεραιότητα του Επιμελητηρίου Ξάνθης η άμεση και στοχευμένη προβολή της περιοχής και των τοπικών προϊόντων, καταρχήν στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, δημιουργώντας φήμη, αξιοπιστία και καταξίωση αναδεικνύοντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της.
 
Στο πλαίσιο της Έκθεσης προγραμματίζουν παράλληλες εκδηλώσεις και ενδιαφέροντα events.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.