Μια ακομη πρωτοτυπια!!! «Διχασμενη» Δημοτικη Βιβλιοθηκη

Της Έκδοσης

Στην Κομοτηνή είναι σίγουρο ότι έχουμε σταματήσει να ξαφνιαζόμαστε, με τις αποφάσεις που λαμβάνονται από τους άρχοντές μας, τις περισσότερες φορές ερήμην ημών των πολιτών, μιας και είναι γνωστό ότι κάθε αντίθετη άποψη, ακόμη και επισήμως διατυπωμένη δια του τύπου ουδόλως, κατά την παράδοση των τελευταίων χρόνων, λαμβάνεται υπόψιν, μια και υπάρχει συγκεκριμένο μοντέλο «αυτιστικής» ή καλύτερα αυταρχικής πολιτικής.

Στο πλαίσιο αυτών των δημοτικών νεωτερισμών ένα ακόμη ενδιαφέρον στοιχείο προστέθηκε στην καθημερινότητά μας, κι αυτό έχει σχέση με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής, η οποία, όπως διαβάσαμε, θα λειτουργεί σε δύο μέρη.

Ήτοι ο κορμός της, η βάση της θα παραμείνει στο κτίριο που στεγάζεται τώρα, και ένα τμήμα της, το δανειστικό,  θα μετακομίσει στην Τσανάκλειο, όπου θα υπάρχει και άνετος χώρος για αναγνωστήριο.

Η λέξη έρευνα φαίνεται παραμένει άγνωστη λέξη για τους Κομοτηναίους, αφού στις Βιβλιοθήκες δεν προστρέχουμε μόνο να διαβάσουμε λογοτεχνία ή μόνον για ανάπαυλα, αλλά, τις περισσότερες φορές, ─αυτό το κάνει μεγάλος αριθμός ανθρώπων, και φοιτητών, ερευνητών κ.α., πανεπιστημιούπολη είναι  η Κομοτηνή─  για συστηματική έρευνα στους καταλόγους βιβλίων και περιοδικών της Βιβλιοθήκης.
Τόσο μεγάλη ανάγκη κάλυψης με οποιονδήποτε τρόπο των χώρων της Τσανακλείου έχουμε, βρε αδερφέ, που για μία ακόμα φορά θα πρωτοτυπήσουμε; Σπάζοντας στα δύο το σώμα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης;

Εκείνη την πρόταση για το Μουσείο της πόλης και τον χώρο-αφιέρωμα στον Νέστορα Τσανακλή το έχει κάποιος ακούσει;

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.