«Οδυσσεα, κανε μου like» του Κωνσταντινου Παπαχαραλαμπου

Στις Φυλακές Φρουρίου Καβάλας την Τρίτη 6 Αυγούστου

Η εναλλακτική performance «Οδυσσέα, κάνε μου like», παρουσιάζεται την Τρίτη 6 Αυγούστου στις 9 το βράδυ στις Φυλακές Φρουρίου Καβάλας στο πλαίσιο του 62ου Φεστιβάλ Φιλίππων.
 
Η αναζήτηση και ο νόστος του Οδυσσέα της διπλανής πόρτας στη σημερινή εποχή των social media, σε μια εναλλακτική εκδοχή της Οδύσσειας. Ο άνθρωπος που αναζητεί και αναζητείται ζωντανεύει στη σκηνή μέσα από στίχους. Η performance είναι βασισμένη στο τρίτο βιβλίο ποίησης του Κωνσταντίνου Παπαχαράλαμπου 3: Ανθρώπων Ιστορία (εκδόσεις Κουκουνάρι, 2018), το υβριδικό pop project για την επανάληψη του εγώ στα social media. 

Κωνσταντίνος Παπαχαράλαμπος 

Ο Κωνσταντίνος Παπαχαράλαμπος γεννήθηκε στην Καβάλα το 1988. Σπούδασε αγρονόμος – τοπογράφος μηχανικός στο ΑΠΘ, καθώς και Real Estate στο Cass Business School του Λονδίνου. Από το 2008 δημοσιεύει ποιήματα, μικρές ιστορίες και κριτικές σε περιοδικά όπως τo [ΦΡΜΚ], Εντευκτήριο, Lifo, Athens Voice, Unfollow, e-poema κ.ά.. Έγραψε το πρότζεκτ ποίησης K–On (εκδόσεις Εντευκτηρίου, 2011), ένα concept βιβλίο για το νέο ξεκίνημα με βάση την τοπολογία, το διάλογο και το μινιμαλισμό. Το 2015 κυκλοφόρησε το νέο του βιβλίο ποίησης Είναι (εκδόσεις ΦΡΜΚ), ένα πειραματικό πρότζεκτ σημείων του χώρου για τη ζωή που συμβαίνει ταυτόχρονα. Η πρόσφατη ανθολογία Futures: Poetry of the Greek Crisis του βρετανικού οίκου Penned in the Margins συμπεριέλαβε στα αγγλικά το ποίημα «Το χάος» από το Είναι. Ποιήματα του Είναι παρουσιάστηκαν με performances στα ελληνικά στην Αθήνα και στα αγγλικά στο Λονδίνο (Curious Body Soufflé exhibition). Ποιήματα από τα βιβλία του έχουν μεταφραστεί στα γερμανικά και τα ρωσικά και συσχετίστηκαν με την κρίση στην Ελλάδα και την Ευρώπη και την avant-garde ελληνική ποιητική σκηνή. Από το 2010 ζει στο Λονδίνο όπου εργάζεται ως τοπογράφος ανάπτυξης ακινήτων.
 
Info
 
Είσοδος ελεύθερη
 
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας 2510. 220876 – 7 ώρες γραφείου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.