1ο Φεστιβαλ Πορτο Λαγους: Ενα ονειρο που γινεται πραγματικοτητα

Το τριήμερο 3 με 5 Αυγούστου στο γραφικό λιμάνι του οικισμού

Την πραγματοποίηση ενός μεγάλου ονείρου αποτελεί το πρώτο Φεστιβάλ Πόρτο Λάγους, που διοργανώνει το προσεχές τριήμερο 3 έως και 5 Αυγούστου ο Πολιτιστικός Εξωραϊστικός Σύλλογος του Πόρτο Λάγους.
 
Ένα όνειρο των ανθρώπων της περιοχής, που προτάσσουν την αγάπη τους για τον τόπο τους και την ανάγκη ανάδειξής του. Με ανταγωνιστικό χαρακτηριστικό του το γραφικό του λιμάνι το Πόρτο Λάγος αναμένεται να φιλοξενήσει σειρά εκδηλώσεων αφιερωμένων στον πολιτισμό αλλά και στις καθημερινές ασχολίες που έχουν συνδεθεί με την παρουσία του οικισμού.
 
Εξ αυτού του λόγου η πρώτη ημέρα του Φεστιβάλ θα φιλοξενήσει τον διαγωνισμό ψαρέματος καθετής που θα διαρκέσει τρείς ώρες στο λιμάνι του Πόρτο Λάγους σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ερασιτεχνών Αλιέων Ξάνθης. Μετά το πέρας του διαγωνισμού και τις βραβεύσεις που θα ακολουθήσουν, μέλη του Συλλόγου θα αρχίσουν να ψήνουν εκλεκτά εδέσματα τα οποία θα δοθούν  δωρεάν στους επισκέπτες, ενώ θα υπάρξει και γλέντι με ζωντανή μουσική.
 
Η δεύτερη ημέρα των εκδηλώσεων είναι επίσης αφιερωμένη στην μουσική με τον Φώτη Ξενάκη, την Όλγα Μωραΐτη και τον Γιώργο Κουρτελάκη να ετοιμάζουν μία μοναδική συναυλία για την ψυχαγωγία του κόσμου, ενώ η τρίτη ημέρα, παραμονή της εορτής της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος θα πραγματοποιηθεί πανηγυρικός εσπερινός και περιφορά της εικόνας στον οικισμό, για να ακολουθήσει δεξίωση επισήμων στο χώρο του λιμανιού με παρουσίαση παραδοσιακών χορευτικών συγκροτημάτων.
 
Η πρόεδρος του Συλλόγου κ. Αναστασία Γκιαουράκη μιλώντας στον «ΠτΘ» κάλεσε το σύνολο των συμπολιτών μας αλλά και των επισκεπτών στην περιοχή μας να δώσει το παρών και να γνωρίσει από κοντά τις ομορφιές του οικισμού, ενώ όπως υπογράμμισε «σκοπός αυτής της εκδήλωσης είναι η τουριστική τόνωση για τον τόπο μας και η ανάδειξη της γραφικότητας του λιμανιού.  Με δύο λέξεις, η αγάπη για τον τόπο μας».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.