Ψεκασμοι απο εδαφους σε Ιμερο, Προφητη Ηλια, Μεση και Αρωγη για την καταπολεμηση των κουνουπιων

Σήμερα και την Κυριακή

Δύο ψεκασμοί από εδάφους θα πραγματοποιηθούν το επόμενο διάστημα στη Ροδόπη στο πλαίσιο του προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών που διενεργεί η Περιφέρεια ΑΜΘ.  Ο πρώτος θα γίνει σήμερα Παρασκευή 2 Αυγούστου πέριξ και σε απόσταση 100 μέτρων του οικισμού Ιμέρου και παραλιακών οικισμών της ευρύτερης περιοχής Προφήτη Ηλία μετά την δύση του ηλίου (20:00 μέχρι 05:00 της επομένης) και θα ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν
 
Ο δεύτερος θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 4 Αυγούστου πέριξ και σε απόσταση 100 μέτρων των οικισμών Παραλίας Μέσης και Παραλίας Αρωγής μετά την δύση του ηλίου (20:00 μέχρι 05:00 της επομένης) και θα ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν. 

Προφυλάξεις 

Σε ανακοίνωσή της η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της ΠΕ Ροδόπης παρακαλεί κατά τη διάρκεια του ψεκασμού να μην κυκλοφορούν άνθρωποι και ζώα στις περιοχές ψεκασμού, να μην υπάρχουν εκτεθειμένα είδη οικιακής χρήσης (π.χ. ρούχα, παιχνίδια κλπ), τα κλιματιστικά να είναι κλειστά και να απομακρυνθούν τυχόν μελισσοσμήνη από τις ψεκαζόμενες περιοχές. 
 
Η εφαρμογή θα γίνει με ευθύνη του ανάδοχου φορέα που είναι η NOVAGREEN Α.Ε, με τη χρήση οχήματος που φέρει ειδικό  και κατάλληλο εξοπλισμό και υπό τη συνεχή επίβλεψη από ειδικούς επιστήμονες υπαλλήλους της ΠΑΜΘ. 
 
Να σημειωθεί ότι σε περίπτωση που δεν ολοκληρωθεί ο ψεκασμός την ίδια ημέρα ή δεν το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες να γίνει, θα μεταφερθεί εντός των επομένων ημερών τις ίδιες ώρες με σχετική προηγούμενη ενημέρωση.
 
Info
Για τυχόν απορίες και περαιτέρω πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας ΠΕ Ροδόπης στα τηλέφωνα: 2531354141, 2531354107

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.