Γιατι οχι και γαμοι στην Τσανακλειο;

Απαρατήρητα

Την περασμένη Πέμπτη, το Δημαρχείο Κομοτηνής είχε γεμίσει κυριολεκτικά με νύφες, μιας και είχε τουλάχιστον τέσσερις γάμους οι οποίοι τελέστηκαν σε μικρό χρονικό διάστημα μεταξύ τους.
 
Έβλεπε κανείς, ζευγάρια μαζί με τους φίλους και τους γνωστούς τους, να φωτογραφίζονται στο προαύλιο του Δημαρχείου, κάτι το οποίο έφερε ξανά στο προσκήνιο μια ιδέα την οποία έχουμε ακούσει από πολλούς το τελευταίο διάστημα, με τελευταίο τον κ. Σωτηρακόπουλο: να γίνονται οι γάμοι, όταν ολοκληρωθεί η ανακατασκευή της, στην Τσανάκλειο.
 
Άλλωστε και ο χώρος είναι καταλληλότερος, μιας και δεν θα γίνονται παράλληλα και οι λειτουργίες του Δήμου, αλλά και πιο φωτογενές είναι το κτίρειο αφού, πώς να το κάνουμε, το Δημαρχείο Κομοτηνής δεν έχει την χάρη της Τσανακλείου.
 
Εξάλλου με το μουσείο Καραθεοδωρή από τη μια, και τη Δημοτική Βιβλιοθήκη από την άλλη, ο χώρος θα είναι κάπως «στεγνός», οπότε η ζωντάνια που φέρνει ένας γάμος, θα είναι, θεωρούμε απαραίτητη για τη διαδικασία.
 
Βέβαια γνωρίζουμε ότι οι πρακτικές πτυχές της διαδικασίας καθιστούν το όλο εγχείρημα λίγο δύσκολο, πόσο μάλλον το γεγονός ότι ο χώρος θα πρέπει να μείνει σε καλή κατάσταση χωρίς πολλές ανθρώπινες παρεμβάσεις που θα προσβάλλουν την αισθητική του, όμως με λίγη καλή θέληση, όλα μπορούν να γίνουν, ακόμα και να βρεθούν χώροι κατάλληλοι για την τελετή.
 
Ας μην ξεχνάμε πως όταν ξεκίνησε το σχέδιο της ανάπλασης του κτιρίου από το Δήμο Κομοτηνής, στο μακρινό 2009, η ιδέα ήταν να γίνει το νέο Δημαρχιακό Μέγαρο, παρόλο που στο δρόμο εγκαταλείφθηκε η πρόταση, για διάφορους λόγους.
 
Άλλωστε η χρήση των κτιρίων και πώς αυτά προσλαμβάνονται από την κοινωνία, είναι ένα ζήτημα πολυδιάστατο, το οποία μάλιστα αλλάζει ανάλογα και με τις εποχές και το καλοκαίρι, είναι η εποχή των γάμων. Επομένως πρέπει να πράξουμε ανάλογα. Κ.Μ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.