Ετοιμος να υλοποιησει και το νεο ΤΕΒΑ ο Δημος Κομοτηνης

Έχοντας αξιοποιήσει το μέγιστο των πόρων του παλιότερου προγράμματος, προχωρά στο νέο από το Σεπτέμβρη μέχρι και το 2024

Έτοιμες για να ξεκινήσουν τις διαδικασίες απορρόφησης του νέου προγράμματος επισιτιστικής βοήθειας, του γνωστού ΤΕΒΑ, συνολικής αξίας περίπου 3,5 εκ. ευρώ, είναι οι υπηρεσίες του Δήμου Κομοτηνής, σύμφωνα με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Νίκο Σωτηρακόπουλο.
 
Να υπενθυμίσουμε πως το νέο ΤΕΒΑ, όπως και το παλιότερο, υλοποιείται από κοινωνικές συμπράξεις Δήμων, που στην περίπτωση της Ροδόπης έχει επικεφαλής εταίρο τον Δήμο Κομοτηνής και εταίρους τους υπόλοιπους δήμους της ΠΕ.
 
Βέβαια ακόμα γίνονται προμήθειες από το παλιότερο πρόγραμμα ΤΕΒΑ, με το Δήμο να εκμεταλλεύεται μέχρι και το τελευταίο ευρώ των εκπτώσεων.
 
Μάλιστα μετά την παράταση του παλιού προγράμματος, μέχρι και το 2020, εξαιτίας της αδυναμίας πολλών συμπράξεων να απορροφήσουν τους πόρους, στόχος της υπηρεσίας είναι, σύμφωνα με τον κ. Σωτηρακόπουλο, να μπορέσει, έχοντας απορροφήσει τους διαθέσιμους πόρους από το δικό της πρόγραμμα, να πάρει και μερίδιο από τα αδιάθετα ποσά που δεν μπορούν να απορροφήσουν άλλες συμπράξεις.
 
Ανεξάρτητα αυτού  όμως, ο Δήμος θα προχωρήσει από τον Σεπτέμβριο στην υλοποίηση του νέου προγράμματος επισιτιστικής βοήθειας, ύψους περίπου 3,5 εκ. ευρώ, το οποίο αναμένεται να διαρκέσει μέχρι το 2024.
 
Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο οι υπηρεσίες είναι έτοιμες για την αξιοποίηση και του καινούριου προγράμματος, το οποίο θα διατεθεί όπως και το προηγούμενο στους δικαιούχους του Επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.