Μια διαφορετικη Δημοτικη βιβλιοθηκη θα λειτουργησει στην Τσανακλειο

Με το έργο να έχει σχεδόν περατωθεί, έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για την μεταγκατάσταση της

Με το έργο της αναστήλωσης της Τσανακλείου να έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, έχουν ξεκινήσει οι επαφές και οι διαδικασίες για την λειτουργία της στη νέα της μορφή, ώστε να μπορέσει να αποτελέσει όχι μόνο σημείο αναφοράς της πόλης, αλλά και μέρος της κοινωνίας της.
 
Ο πρώτος όροφος του κτιρίου φαίνεται πως θα είναι αφιερωμένος, όπως ήταν ο αρχικός σχεδιασμός στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής, η οποία θα μεταγκατασταθεί εκεί, τουλάχιστον όσο αφορά την ανοιχτή συλλογή της.
 
Όπως σημείωσε ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Θεμάτων κ. Νίκος Σωτηρακόπουλος, πρόσφατα πραγματοποιήθηκε συνάντηση για το ζήτημα στο Δήμο Κομοτηνής, με τη συμμετοχή  και των υπεύθυνων μηχανικών, όπου συζητήθηκαν οι διάφορες πτυχές της μετακίνησης.
 
Όπως ανέφερε, στην Τσανάκλειο θα μεταφερθεί μόνο ένα μέρος, αυτό της δανειστικής Δημοτικής Βιβλιοθήκης, με το αρχείο να παραμένει στο σημερινό κτίριο.
 
Επίσης ο χώρος θα διαμορφωθεί κατάλληλα με αναγνωστήρια και διάφορες άλλες απαραίτητες παροχές ώστε ο επισκέπτης της βιβλιοθήκης να μπορεί, αν το επιθυμεί, να διαβάζει στο χώρο αυτό που επιθυμεί.
 
Ήδη έχει γίνει προμήθεια των γραφείων και άλλων επίπλων που θα χρειαστούν, με την μετακίνηση της συλλογής να αναμένεται να γίνει, σύμφωνα πάντα με τον κ. Σωτηρακόπουλο, εντός το επόμενου τετραμήνου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.