Με λαμπροτητα τιμηθηκε η Αγια Παρασκευη στην Κομοτηνη (+Gallery)

Συνοδεία των ιεροψαλτών της Μητρόπολης έγινε λιτανεία της Εικόνας της Αγίας μαζί με λείψανο του Αγίου Βασιλείου, Αρχιεπισκόπου Καισάρειας της Καππαδοκίας

Στην Κομοτηνή έφτασε το απόγευμα της Πέμπτης 25 Ιουλίου, παραμονή της πολιούχου της πόλης Αγίας Παρασκευής, η θαυματουργός δεξιά χείρα του Αγίου Βασιλείου, Αρχιεπισκόπου Καισάρειας της Καππαδοκίας, από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος, όπου φυλάσσεται,
 
Η υποδοχή έγινε στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής Κομοτηνής και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η ακολουθία του πανηγυρικού εσπερινού της Αγίας Παρασκευής, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Ρηγίου κ. Ειρηναίου και συγχοροστατουντος του τοπικού Ποιμενάρχη κ. Παντελεήμονα. Μετά την ακολουθία πραγματοποιήθηκε λιτάνευση σε κεντρικές οδούς της πόλης.
 
Ο μητροπολίτης Ειρηναίος ήρθε στην Κομοτηνή μετά από πρόσκληση του Μητροπολίτη Παντελεήμονα, ο οποίος είναι παλιός γνωστός του και πολύ αγαπητός, για να χοροστατήσει στον Εσπερινό της Αγίας Παρασκευής, την οποία ευλαβείται ιδιαίτερα, διότι διεκόνησε μια επταετία στο ναό της, και είναι ιδιαίτερη ευλογία που χοροστατεί σε ναό που είναι και πολιούχος της Κομοτηνής.
 
Άλλωστε αγαπά ιδιαίτερα τη Θράκη, σημειώνοντας πως όταν διορίστηκε ως καθηγητής, η πρώτη του επιλογή, μετά από τους νομούς της Μακεδονίας από όπου κατάγεται, ήταν η Θράκη, όπου υπήρχε κενό σε Διδυμότειχο και Ορεστιάδα.
 
Πιστεύω ότι ο λαός της Θράκης, μιας και έχω γνωρίσει πολλούς Θρακιώτες στην Γαλλία όπου βρίσκομαι, είναι ένας λαός παραδοσιακός, ευγενής, ιδιαίτερα φιλόξενος και εύχομαι να παραμείνει έτσι, και αν ζει ειρηνικά» σημείωσε, ευχόμενος υγεία σε όλους τους κατοίκους της Θράκης.
 
Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης Παντελεήμων σημείωσε πως η πόλη της Κομοτηνής γιορτάζει, στην Καρδιά του καλοκαιριού, την πολιούχο και προστάτη της που στέκεται στο κέντρο της πόλης για να προσερχόμαστε όλοι και να καταθέτουμε το άλγος της ψυχής μας, τα αιτήματά μας, τις δυσκολίες και τις χαρές μας.
 
Την χαρά αυξάνει η υποδοχή του λειψάνου του Μεγάλου Βασιλείου, για να ευλογήσει μαζί με την Μεγάλη Παρασκευή, το λαό και την πόλη.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.