Αδερφες μου φεμινιστριες και μη

Και όμως ισχύει! Ενας γρήγορος μουσακάς, λεπτές φετούλες μελιτζάνα, μαραμένες στο φούρνο, ποτέ τηγάνι, μπόλικο μαϊντανό, διόσμο και βασιλικό μέσα στο ταψί ανάμεσα στις στρώσεις τριμμένο τυρί, και τριμμένη φρυγανιά για να πάρει τα ζουμιά και μια λεπτή μπεσαμέλ καπάκι να βράσουν τα νόστιμα. Μόλις καφετίσει η μπεσαμέλ που λειτουργεί σαν καπάκι στο φαΐ έτοιμος!
 
Πήραν φωτιά τα χέρια μου, έχει και λίβα, ένα ανεμιστηράκι φυσάει στο πλάι, από τη μια μεριά δροσίζομαι από την άλλη ανάβω, απ’ το ολότελα λέει ο λαός καλή είν' κι η Παναγιώταινα, εγώ είμ’ αυτή, Παναγιώτης ο αφέντης μου, με λεν και κυρά Τάκαινα στα χωριά, με λεν και Βενζελόπουλο, του Βενιζέλου εγγόνι, όχι του Κρητικού σύντεκνοι, του Πηνειώτη!
 
Θα χωρίσω το ταψί στα δυο, μισό θα πάει Πάτρα, μπορεί να αλείψω το γλωσσάκι της Ελενίτσας με λίγη μπεσαμέλ, εκείνη θα χοροπηδάει από χαρά για τη νοστιμιά, θα τραγουδάει κιόλας, θα ξεκαρδίζεται.
 
 Έτσι αδερφές μου φεμινίστριες και μη, που μας θέλει το Μητσοτακέικο αμειβόμενες μονάχα για νεανική αναπαραγωγή, στο εξής οι γαστέρες μας έχουν αξία μόνο μέχρι τα 30, μετά… Άστα να πάνε…
 
Οι αθεόφοβοι, έκαναν λογαριασμούς, τρεις το λάδι, τρεις το ξύδι, ελάχιστα κορίτσια γεννούν σήμερα μέχρι τα 30, άρα μικρό κόστος το «ευεργετικόν» μέτρον της ανταμοιβής στις μάνες υπηρετεί την ευγονικήν των γνωστών ρατσιστών γενετιστών.
 
Ας είναι! Εμείς και χωρίς «επιδότηση» της νεανικής τεκνοποιΐας, θα τρώμε και θα γεννάμε και θα τραγουδάμε… Και δε με λέτε, αυτή η «πολιτική» των επιδοτήσεων δεν πιστεύω να κάμνει τας γυναίκας τεμπελχανούδες, όπως… λέγατε για τα επιδόματα του ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι; Διότι αν υποψιαστώ ότι σας ξέφυγε…μέσα στον οίστρο των αναπτυξιακών σας εξαγγελιών, δεν θα πεθάααανω!
 
Υγιαίνετε φίλτατοι και γεννάτε εις όλας τας ηλικίας… Τα μωρά είναι ευλογία κυρίου και έλεος! Μουσακάς ωρέ, λεπτεπίλεπτος!
 

* Η Ελένη Σκάβδη είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.