Βγηκαν τα τελικα αποτελεσματα για το προγραμμα παιδικων σταθμων μεσω ΕΣΠΑ

Η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουν οι ωφελούμενοι στον δήμο Κομοτηνής

Η ΕΕΤΑΑ ανάρτησε σε ειδική εφαρμογή, τα τελικά αποτελέσματα για τους παιδικούς σταθμούς ΕΣΠΑ 2019 – 2020.
                                             
Οι αιτούντες του προγράμματος «Εναρμόνιση της Οικογενειακής και Επαγγελματική Ζωής» για την δωρεάν φιλοξενία στους παιδικούς σταθμούς μέσω ΕΣΠΑ μπορούν να δουν αν λαμβάνουν το voucher που ισοδυναμεί την δωρεάν φιλοξενία των παιδιών τους στις συμμετέχουσες δομές στο eetaa.gr.
 
Η είσοδος στην εφαρμογή της ΕΕΤΑΑ απαιτεί τον ΑΦΜ της ενδιαφερόμενης και τον προσωπικό κωδικό πρόσβασης ενώ η είσοδος στο σύστημα των οριστικών αποτελεσμάτων μπορεί να γίνει και με τους κωδικούς TAXISnet. Παράλληλα από την εφαρμογή θα λαμβάνονται οι κωδικοί του παιδιού. Στον Οριστικό Πίνακα Κατάταξης αναγράφονται κωδικοποιημένα τα στοιχεία της ωφελούμενης, τα στοιχεία του παιδιού/ών καθώς και ο κωδικοποιημένος αριθμός του Voucher.
 
Πανελλαδικά θα δοθούν φέτος voucher σε 155.000 παιδιά, έναντι 127.000 πέρυσι για τη φιλοξενία σε δημοτικούς ή ιδιωτικούς φορείς βρεφονηπιακούς σταθμούς, στο πλαίσιο του προγράμματος «Εναρμόνιση Επαγγελματικής και Οικογενειακής Ζωής 2019 – 2020». Όπως ανακοίνωσε η Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ), οι αιτήσεις φέτος αφορούσαν 172.000 παιδιά έναντι 161.000 που είχαν υποβληθεί πέρυσι. Στον αριθμό αυτό, περιλαμβάνονται όλα τα παιδιά των οποίων οι οικογένειες διαβιούν κάτω από το όριο της φτώχειας, όπως και όλες οι αιτήσεις παιδιών που αφορούν ΚΔΑΠ – ΑΜΕΑ. Ο προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται σε 270 εκατομμύρια ευρώ για την περίοδο 2019 – 2020, από 235 εκατομμύρια που ήταν πέρυσι, εκ των οποίων τα 60 είναι ευρωπαϊκοί και τα 210 εθνικοί πόροι. 

Τα στατιστικά της Ροδόπης 

Στη Ροδόπη οι ωφελούμενοι ανέρχονται φέτος σε 954 έναντι των 828 πέρσι (αύξηση 15,2%), αριθμός που αντιστοιχεί σε 1.261 παιδιά φέτος έναντι 1.058 παιδιών το 2018 (αύξηση 19,2%). Όσο για τη χωρική κατανομή ανά δήμο, αυτή έχει ως εξής: Δήμος Κομοτηνής: 1.118 παιδιά, Δήμος Αρριανών: 68 παιδιά, Δήμος Ιάσμου: 63 παιδιά, Δήμος Μαρωνείας Σαπών: 13 παιδιά. 

Η διαδικασία από εδώ κι έπειτα στον Δήμο Κομοτηνής 

Οι ωφελούμενες για τους μεν Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του δήμου Κομοτηνής, αφού λάβουν την «αξία τοποθέτησης» (voucher), εκτυπώνοντας την από το eetaa.gr θα πρέπει να προσέλθουν, στα γραφεία του ΚΕΜΕΑ στη Διεύθυνση Γρ. Μαρασλή 1, Κομοτηνή (τηλ. 25310 23175) έως τις 2 Αυγούστου και ώρες 8:00πμ – 14:00μμ, για την προσκόμιση των vouchers.
 
Όπως διευκρινίζεται σε σχετικά ανακοίνωση του ΚΕΜΕΑ, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας με βάση τα μόρια που αναγράφονται στο voucher και σε περίπτωση που κάποιος Βρεφονηπιακός Σταθμός παρουσιάσει πληρότητα υπάρχει η δυνατότητα επιλογής άλλου Βρεφονηπιακού Σταθμού. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής «αξίας τοποθέτησης» (voucher) θα ακολουθήσει η έκδοση των τελικών αποτελεσμάτων εγγραφών στους Παιδικούς & Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του ΝΠ ΚΕ.ΜΕ.Α. Δήμου Κομοτηνής
 
Για δε τα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ του δήμου Κομοτηνής, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να προσέλθουν στα γραφεία της ΔΚΕΠΠΑΚ (Κούλογλου 14) έως 2 Σεπτεμβρίου 2019, κατά τις ώρες 9.00 π.μ. έως 11:00 π.μ. για την προσκόμιση των voucher.
 
Απαραίτητα για την ολοκλήρωση της διαδικασίας είναι η φωτοτυπία ταυτότητας και κωδικοί taxis.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.