Ενα «θερμο» πολιτιστικα καλοκαιρι στον Ιμερο Ροδοπης

Ο Γ. Βουλτσίδης και ο «Μικρός διάκοσμος» τα Σάββατα 27 Ιουλίου – 24 Αυγούστου μας προσκαλούν σε μουσικές παραστάσεις, θεατρικά δρώμενα, βιβλιοπαρουσιάσεις κ.ά.

Ο  «Μικρός διάκοσμος» του Γ. Βουλτσίδη, ο σπουδαίος πολιτιστικός πολυχώρος  στον Ίμερο Ροδόπης από το Σάββατο 27 Ιουλίου και, σχεδόν, όλα τα Σάββατα του Αυγούστου θα φιλοξενήσει ένα εύρος πολιτιστικών δρώμενων που περιλαμβάνουν προβολές ταινιών, θεατρικών δρώμενων, μουσικών παραστάσεων, βιβλιοπαρουσιάσεων, καθώς και βιωματικών εργαστηρίων.Τι καλύτερο εξάλλου από μία δροσιά πολιτισμού στη μέση του καλοκαιριού…
 

Παρακάτω σας παραθέτουμε το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων. 

Πρόγραμμα εκδηλώσεων 

Σάββατο 27 Ιουλίου 

  • 9.00 μμ. Προβολή ντοκιμαντέρ «Στον Διόνυσο χρωστώ» του Γιάννη Βουλτσίδη, με θέμα το αρχαίο θέατρο της Μαρώνειας και τη σύγχρονη χρήση του
  • 10.00 μμ. Ο αρχαιολόγος Διαμαντής Τριαντάφυλλος παρουσιάζει ποιήματα από το νέο του βιβλίο «Επιγράμματα»
  • 10.30μμ. Ζωντανή μουσική από τον Γιάννη Βουλτσίδη και τον ταμπουρά του, με τραγούδια βασισμένα σε ποίηση του Ανακρέοντα και μετάφραση του Ντίνου Χριστιανόπουλου. 

Σάββατο 3 Αυγούστου «Ένας Καππαδόκας παπάς της αντίστασης» 

  • 9.00μμ. Δρώμενο βασισμένο στο νεοεκδοθέν βιβλίο του Βασίλη Φαρασόπουλου, «Ο γλυκασμός των Αγγέλων». Συντελεστές οι: Βασίλης Φαρασόπουλος(αφήγηση),Γιάννης Παγκοζίδης και Κατίνα Φαρασοπούλου(μουσική), Γιάννης Βουλτσίδης (σκηνοθετική επιμέλεια)
  • ΙΟ.ΟΟμμ. Βυζαντινοί ύμνοι από τον Βασίλη Φαρασόπουλοκαι την Κατίνα Φαρασοπούλου, και βυζαντινά τροπάρια από τον πρωτοψάλτη Αθανάσιο Σαλαμάνη
  • 10.30μμ. Καππαδοκικά τραγούδια με προεξάρχουσα την ιέρεια του είδους Κατερίνα Φαρασοπούλου και στο ούτι ο Γιάννης Παγκοζίδης. 

Σάββατο 10 Αυγούστου «Ολονυχτία με ποίηση και ζωντανή μουσική» 

  • 6.30-9.00 μμ. Εργαστήριο ζεύξης στίχου με μουσική από τον συνθέτη Άγγελο Ζαγοριανό. Το συγκεκριμένο εργαστήριο είναι ένα πρωτότυπο σεμινάριο σύνθεσης και μετατροπής, κατά το οποίο ο λόγος και η μουσική παντρεύονται και μετατρέπονται σε τραγούδι.Ο Άγγελος Ζαγοριανός θα δείξει τον τρόπο με τον οποίο ένα ποίημα μπορεί να γίνει τραγούδι και πώς το ξόρκι της ποίησης ενισχυμένο με τη δύναμη της μουσικής καταφέρνει να γίνεται στολίδι και παραμυθία, να οδηγεί την ψυχή στο ξέφωτο της τέχνης, και πώς ο ρυθμός σμίγει με το μέτρο και η προσωδία με τη μελωδία. Ακόμη, θα εξεταστεί ο λόγος που συναντά την υπέρβαση και ακουμπά στο συναίσθημα. Όσοι ποιητές-μουσικοί ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στο εργαστήριο και να μελοποιηθεί κάποιο ποίημά τους ή να διαβάσουν χρειάζεται να δηλώσουν συμμετοχή (το εργαστήριο είναι προσφορά του Μικρού Διακόσμου)
  • 9.00 μμ. Ποιητές από την ευρύτερη περιοχή με πολυμορφικό τρόπο παρουσιάζουν τη δουλειά τους
  • 11.00 μμ. Ο Άγγελος Ζαγοριανός και η παρέα του παρουσιάζουν γνωστά ελληνικά τραγούδια βασισμένα, κυρίως, σε έλληνες ποιητές.

Σάββατο 17 Αυγούστου «Μασαλτζήδες της Θράκης» 

  • 9.00μμ. Προβολή του ντοκιμαντέρ «Μέσω Ναυπλίου» του Γιάννη Βουλτσίδη, με θέμα τους λαϊκούς αφηγητές της Πελοποννήσου
  • 10.00 μμ. Μασαλτζήδεςτης ευρύτερης περιοχής της Θράκης αφηγούνται μικροϊστορίες. Όσοι επιθυμούν να διηγηθούν χρειάζεται να δηλώσουν συμμετοχή. 

Σάββατο 24 Αυγούστου «Νυχτέρι Ουτμαλιώτικο» 

  • 9.00μμ. Προβολή της μυθοπλασίας «Τα παιδικά χρόνια του Ορφέα» με ερασιτέχνες ηθοποιούς από τη Νέα Αδριανή
  • ΙΟ.ΟΟμμ. «Μετζίτικος κύκλος»:Αδριανιώτες και Αδριανιώτισσες γύρω από έναν κύκλο που παραπέμπει στο «μετζί», αφηγούνται και καταθέτουν ιστορίες, λέξεις και ανέκδοτα περιστατικά του χωριού τους.

 
INFO
Χώρος: Μικρός Διάκοσμος, παραλία Ιμέρου
Ημερομηνίες: Σάββατα 27 Ιουλίου – 24 Αυγούστου
Για περισσότερες πληροφορίες:  6932594979 | www.mikrosdiakosmos.gr
Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.