Καμπανακι κινδυνου εκρουσε το χθεσινο μπουρινι στον Ιασμο

Ενέργειες της Περιφέρειας ΑΜΘ, του Δήμου και του Δασαρχείου Ροδόπης για την αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής

Ιδιαίτερης έντασης ήταν στην περιοχή του Ιάσμου το μπουρίνι που έπληξε χθες την Ροδόπη, κρούοντας καμπανάκι κινδύνου στους υπευθύνους με νωπές ακόμη τις μνήμες από τη θεομηνία που έπληξε με μεγάλη ένταση τον Ίασμο.
 
Άμεσα τον Δήμο Ιάσμου επισκέφθηκε ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος όπου, σε συνεργασία με τον Δήμαρχο κ. Ισμέτ Καδή, συγκάλεσε σύσκεψη προκειμένου να επιταχυνθούν οι απαραίτητες ενέργειες για την αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής.
 
Στη σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν επίσης ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Ιάσμου, οι επικεφαλής της αντιπολίτευσης, δημοτικοί σύμβουλοι, καθώς και εκπρόσωποι της Διεύθυνσης Δασών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης και στελέχη των τεχνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας και του Δήμου, ο κ. Μέτιος ανακοίνωσε ότι η Περιφέρεια ΑΜΘ θα διαθέσει τα απαραίτητα κονδύλια προκειμένου:
 

  1. Η Διεύθυνση Δασών να εκπονήσει μελέτη και να εκτελέσει το έργο της διευθέτησης του τμήματος του ρέματος «Αρνεμούσι» που βρίσκεται ανάντη και δίπλα στον οικισμό του Ιάσμου.
  2. Ο Δήμος Ιάσμου να διερευνήσει τις δυνατότητες διεύρυνσης του υφιστάμενου αγωγού ομβρίων υδάτων που βρίσκεται μέσα στον οικισμό.

Στόχος των παραπάνω ενεργειών είναι, σε περίπτωση έντονων πλημμυρικών φαινομένων, να υπάρχει ανάσχεση των υδάτων και των φερτών υλικών που μεταφέρονται μέσα στον οικισμό.  

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.