Σημεια των καιρων…

Το Αρχαίο Θέατρο της Μαρώνειας θα είναι ένας από τους βασικούς χώρους διεξαγωγής της 10η Γενική Συνέλευση του Σωματείου Διάζωμα, από την Τετάρτη 6 έως και την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου.
 
Να υπενθυμίσουμε πως το σωματείο έχει ως κύριο στόχο την ανάδειξη των αρχαίων θεάτρων της χώρας, και για αυτό το λόγο έχει δημιουργήσει και «κουμπαράδες», ξεχωριστούς τραπεζικούς λογαριασμούς στους οποίους ο κάθε πολίτης, ανάλογα με τις δυνατότητές του θα μπορεί να συνεισφέρει τον οβολό του για τη μελέτη, την ανασκαφή, τη συντήρηση, την αποκατάσταση και τη λειτουργική ένταξη των αρχαίων θεάτρων στην καθημερινότητά μας.
 
Η αρχή για τον κουμπαρά έγινε από το μέλος του Διαζώματος κ. Άρτεμη Τσολάκη, η οποία κέρδισε το φλουρί της πίτας του Σωματείου στις αρχές του χρόνου και επέλεξε να βάλει τα διαθέσει τα 1.000 ευρώ που αντιπροσώπευε στο άνοιγμα του κουμπαρά.
 
Τη συνέχεια σίγουρα την ξέρετε. Η κοινωνία ενεργοποιήθηκε, οι ευαισθητοποιημένοι πολίτες έσπευσαν, και έτσι μετά από έξι μήνες, ο κουμπαράς του Αρχαίου Θεάτρου έχει φτάσει τα… 1.000 ευρώ. Όχι δεν πρόκειται για τυπογραφικό λάθος, απλώς κανένας δεν συγκινήθηκε, γιατί πλέον έχουμε δει ότι στην περιοχή μας παρόλο που τα λόγια για την ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς πάντα περισσεύουν, τα έργα πάντα μένουν κάπως πίσω από αυτά και το Αρχαίο Θέατρο είναι μόνο το τελευταίο παράδειγμα.
 
Τελικά έχει δίκιο ο σοφός λαός που λέει «Ο Μανώλης με τα λόγια χτίζει ανώγια και κατώγια» αν και στη συγκεκριμένη περίπτωση θα πρέπει να προσθέσει «και Αρχαία Θέατρα» Κ.Μ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.