Κομοτηνη: Πληθος πιστων τιμησε τον οσιο Παισιο τον Αγιορειτη

Στο παρεκκλήσι του Ιερού Καθεδρικού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κομοτηνής

Τον όσιο Παΐσιο τον Αγιορείτη τίμησε το απόγευμα της Πέμπτης και η Ροδόπη, με τους πιστούς να συμμετέχουν μαζικά στην ακολουθία του εσπερινού στο εορτάζον Παρεκκλήσιο του Ιερού Καθεδρικού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κομοτηνής επ’ ονόματι του οσίου.
 

Οι πιστοί ξεκίνησαν να συγκεντρώνονται από νωρίς έξω από το παρεκκλήσι, ενώ η προσέλευση συνεχίστηκε μέχρι αργά στο χώρο, τιμώντας τη μνήμη του νεότερου Αγίου της Εκκλησίας.
 

Όπως ανέφερε ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής, που χοροστάτησε της ακολουθίας, αυτή την ημέρα, «εν ύμνεις και ωδές πνευματικές», αλλά και με «εκκλησία πληθούση» και στην πόλη μας, τιμούν και γιορτάζουν τον πατέρα Παΐσιο, τον οποίο κάποιοι άνθρωποι γνώρισαν στη ζωή τους, και έτσι αυτά τα τελευταία χρόνια μας χάρισε η Εκκλησία ως άγιο, για να γίνει παρηγοριά στη ζωή και την καθημερινότητά μας, στην ασθένεια, στον πόνο, ακόμα και στη μοναξιά. Και αυτό γιατί τα χρόνια μας χαρακτηρίζονται ως χρόνια απόλυτης μοναξιάς. Για όλα αυτά μίλησε ο άγιος Παΐσιος, που είπε «Μη πεποίθατε ἐπ' ἄρχοντας ἐπί υἱούς ἀνθρώπων, οἶς οὐκἐστι σωτηρία» και με το παράδειγμά του οδήγησε τους πιστούς στο Χριστό.
 
Ευχήθηκε δε να είναι αυτό το μήνυμα της ημέρας, να οδηγηθούμε δηλαδή μέσω των Αγίων της πίστης μας στο Χριστό που είναι η οδός, η αλήθεια και η ζωή.
 

Ο ίδιος ως ποιμενάρχης της τοπικής εκκλησίας δεήθηκε έτσι όπως οι πιστοί αγαπούν και σέβονται τον όσιο Παΐσιο. Έστησαν άλλωστε όπως επεσήμανε ο Σεβασμιώτατος αυτό το παρεκκλήσι προς τιμή του, προκειμένου να σκέπει και να παρηγορεί όλους τους ανθρώπους της μητρόπολης, όσους τον αγαπούν αλλά και όσους δεν τον γνωρίζουν, ευχόμενος να τον γνωρίσουν με τους τρόπους που εκείνος ξέρει.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.