«Προφητης Ηλιας 2019»: Ενα 7ημερο γεματο εκδηλωσεις με επικεντρο τον Ιασμο

Ηλίας Μπούκας, πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Ιάσμου «Μία προσπάθεια για λίγες ανάσες αισιοδοξίας μέσα από την ανάδειξη του ντόπιου δυναμικού»

Πιστός στο ετήσιο ραντεβού του ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ιάσμου εγκαινιάζει την προσεχή Κυριακή τις αφιερωμένες στην Γιορτή του Προφήτη Ηλία πολιτιστικές εκδηλώσεις «Προφήτης Ηλίας 2019».  Ένα «γεμάτο» επταήμερο εκδηλώσεων, με επίκεντρο τον Ίασμο, ο οποίος πριν λίγα εικοσιτετράωρα επλήγη από την πρόσφατη κακοκαιρία.
 
Ο Ίασμος μετρά πληγές, όπως εξήγησε μιλώντας χθες στο «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου κ. Ηλίας Μπούκας, «αλλά καλώς εχόντων των πραγμάτων θα προσπαθήσουμε μέσα από τις εκδηλώσεις αυτές να δώσουμε έναν τόνο χαράς και λίγες ανάσες αισιοδοξίας», όπως άλλωστε ορίζει και η «παράδοση» που έχει δημιουργήσει ο Σύλλογος.
 
Οι φετινές εκδηλώσεις θέτουν και πάλι στο επίκεντρο τα παιδιά, ενεργοποιώντας το σύνολο του ντόπιου δυναμικού της περιοχής με σκοπό να αναδείξουν την δουλειά τους. Ταυτόχρονα όπως επεσήμανε ο κ. Μπούκας δίνεται η δυνατότητα και σε παρεμφερείς συλλόγους, της περιοχής αλλά και των γειτονικών χωρών, να πλαισιώσουν τις εκδηλώσεις δημιουργώντας ένα πλούσιο και ολοκληρωμένο δρώμενο για όλους. 

Αθλητικές διοργανώσεις, θεατρικές παραστάσεις, χορός και μουσική στο πρόγραμμα των φετινών εκδηλώσεων 

Η έναρξη των εκδηλώσεων ατύπως πραγματοποιήθηκε χθες με την έναρξη του διήμερου μίνι τουρνουά ποδοσφαίρου που συνεχίζεται και σήμερα, ενώ η επίσημη έναρξη θα γίνει αύριο Κυριακή, 14 Ιουλίου με την λαμπαδηφορία που θα ξεκινήσει από τα γραφεία του Συλλόγου και σημείο τερματισμού το προαύλιο του νέου δημοτικού σχολείου Ιάσμου όπου θα ακολουθήσουν παρουσίαση πολεμικών τεχνών από τον Σύλλογο «Σπάρτακος» Ιάσμου, παρουσίαση zumba από την χορευτική παιδική ομάδα, αλλά και η μουσικοθεατρική παράσταση «Γιατί γιαγιά δεν έχουμε πολλά λεφτά» σε κείμενο και σκηνοθεσία της Χρύσας Ιωαννίδου.
 
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα κορυφωθεί στις 20 Ιουλίου, με το καθιερωμένο πανηγύρι στο προαύλιο του παλαιού δημοτικού σχολείου Ιάσμου, όπου φέτος πέραν όλων των υπολοίπων συντελεστών θα συμμετέχουν τόσο ο Χορευτικός Όμιλος Ξάνθης, όσο και ο Σύλλογος Εβριτών Νομού Ροδόπης. 

20 χρόνια ερασιτεχνών ζωγράφων 

Οι φετινές εκδηλώσεις είναι επίσης αφιερωμένες στην επέτειο των 20 χρόνων λειτουργίας του Τμήματος Ζωγραφικής του Συλλόγου, έργα του οποίου θα υπάρχουν όλο το επταήμερο στην έκθεση των εν δυνάμει ζωγράφων που διετέλεσαν μέλη του Συλλόγου αλλά και μία έκθεση φωτογραφίας επίσης αφιερωμένη στο έργο του τμήματος ζωγραφικής.
 
«Το παρών δίνει όλο το Ιασμιώτικο δυναμικό, είτε μένει εδώ, είτε όχι» ανέφερε ο κ. Μπούκας χαρακτηριστικά αναφορικά με αυτούς που αναμένεται να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις, απευθύνοντας το δικό του προσκλητήριο συμμετοχής προς όλους όσους επιθυμούν να επισκεφθούν τον Ίασμο και να γνωρίσουν από κοντά τη δυναμική και τους ανθρώπους της περιοχής. Το σύνολο των εκδηλώσεων είναι δωρεάν, ενώ όπως υπογράμμισε ο ίδιος αυτές πραγματοποιούνται με την στήριξη τόσο της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, του Δήμου Ιάσμου όσο και χορηγών και εθελοντών – μελών και μη του συλλόγου που όπως τόνισε ο πρόεδρος του Συλλόγου βοηθούν στην διεκπεραίωση των εκδηλώσεων.­

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.