Περιμενουν ακομα οι κατασκηνωσεις της Πανδροσου

Παρά τα πολλά χρόνια μη λειτουργίας, οι εγκαταστάσεις έχουν μείνει σε καλή κατάσταση

Σε καλή κατάσταση παραμένουν οι εγκαταστάσεις στις κατασκηνώσεις της Πανδρόσου, παρά το γεγονός ότι φέτος κλείνουν 9 χρόνια από την τελευταία φορά που λειτούργησαν.
 
Την τελευταία φορά που άνοιξαν ήταν το 2010, όταν και είχαν φιλοξενήσει περίπου 400 παιδιά σε τέσσερις κατασκηνωτικές περιόδους, και από τότε έχουν μείνει σιωπηλές.
 

Ο πρόσφατος καθαρισμός τους από την υπηρεσία του Δήμου, έδειξε ότι παρά το γεγονός ότι ο χρόνος έχει αφήσει τα σημάδια του, η βασική δομή και υποδομή τους δεν έχει επηρεαστεί πολύ, και μπορεί, αν υπάρξει κάποιος ανάδοχος, να τις αξιοποιήσει, πιθανότατα επάνω στο μοντέλο των Πέτρινων κατασκηνώσεων στη Μαρώνεια.
 

Να υπενθυμίσουμε πως τουλάχιστον από το 2012 ο Δήμος Κομοτηνής φέρεται να προσανατολίζεται στην παραχώρηση τους σε ιδιώτη, ώστε να λειτουργήσουν ξανά υπό προϋποθέσεις, χωρίς όμως αποτέλεσμα, ενώ δεν ευοδώθηκαν οι κινήσεις που είχαν γίνει για να πραγματοποιηθούν εργασίες αποκατάστασης και επέκτασης της Κατασκήνωσης μέσω Ευρωπαϊκών προγραμμάτων.
 

Φαίνεται πάντως πως έχουν υπάρξει επανειλημμένως κρούσεις στο Δήμο σε διάφορες στιγμές για τις κατασκηνώσεις, παρόλα αυτά δεν υπήρξε κανένα αποτέλεσμα.
 

Με το φετινό καλοκαίρι να έχει χαθεί, το ζήτημα της αξιοποίησης των κατασκηνώσεων, θα αποτελέσει ένα από τα ζητήματα που θα κληθεί αν λύσει η νέα Δημοτική αρχή από το Σεπτέμβριο, ώστε να ακουστούν ξανά οι φωνές των παιδιών εκεί κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.