Η χωρα του παραλογου και… «ποινικως»

Απαρατήρητα

Το σχόλιο ορμάται από τη σελίδα στο fb του Γιώργου Πεταλωτή, ενεργού πολιτικά, και πνευματικά, πάντοτε, αφορά στους  αλλοπρόσαλλους σχεδιασμούς περί τον Νέο Ποινικό Κώδικα, και έχει ως εξής: 
 

«Η πιο βασική μου ένσταση στην ψήφιση του νέου Ποινικού Κώδικα ήταν η έλλειψη ουσιαστικής διαβούλευσης και η άρον άρον ψήφιση πριν τις εκλογές. Λίγες βδομάδες από την ψήφισή του (πρόκειται περί Κώδικος κι όχι απλού νόμου ) ζούμε τη σχιζοφρενική κατάσταση να ανακοινώνονται σεμινάρια από Δικηγορικούς Συλλόγους, φορείς κλπ για «το νέο ΠΚ» και συγχρόνως ο νέος Υπουργός Δικαιοσύνης να ανακοινώνει «τροποποιήσεις στο νέο ΠΚ». Η «σωστή νομοθέτηση» σε λίγο θα διδάσκεται ως ξεχωριστό μάθημα στις Νομικές Σχολές. Εμείς όμως εξακολουθούμε να ζούμε στο δικό μας μικρόκοσμο και να τρελαίνουμε με τη μικρή μας σκέψη το Σύμπαν.
 
Υ.Γ.: Την υποχρεωτική δημόσια και ουσιαστική διαβούλευση για όλα τα νομοθετήματα, την θέσπισε μια Κυβέρνηση το μακρινό 2009*…».
 
Εκείνο βέβαια που αφορά στα καθ’ημάς είναι ότι η Ροδόπη μπορεί να στερείται την φυσική παρουσία του Γιώργου Πεταλωτή, εξακολουθεί όμως να αναζητά αλλά και να τέρπεται από τις θέσεις του, γνήσια ορθολογιστικές και πολιτικά τίμιες. Ν.Τ.
 
*Θυμίζουμε ότι το 2009 είχε εκλεγεί κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Γιώργο Παπανδρέου.
**Οι φωτογραφίες είναι στιγμιότυπα από την πρόσφατη προεκλογική του εκστρατεία στον Β’ Τομέα της Αττικής.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.